Мед Атлант

Кріплення та ворота для фонів

Раціонально закріпити паперовий або тканинний фотофон допомагає спеціальний механізм фіксації, так звана система установки фону.

Фотофон визначає загальний вигляд фотографії, і його закріплення необхідно для отримання ефектного результату ваших зусиль. Надійне кріплення для фону https://vtochku.com.ua/studijnyj-svet/fony-i-krepleniya/kreplenie-dlya-fona  і зручність керування системою дозволяє початківцю і професійному фотографу створити студійні умови в будь- якому місці, де організована фотозйомка.

Різновиди тримачів для фону

Вибір конкретного способу закріплення фону безпосередньо пов’язаний з тими умовами, в яких працюватиме фотограф. Наявність безлічі фонів вимагає спеціального обладнання для їх надійного закріплення, щоб максимально реалізувати творчий потенціал фотографа для отримання оригінальних кадрів. При цьому основні види тримачів можна розділити на наступні групи.

Ворота

Ворота представляють собою перекладину, закріплену на двох опорних стійках. При цьому фон або перекинутий через перекладину, або закріплений за допомогою затискачів або тримачів для рулонного фону. Наявність кронштейнів допомагає підняти або згорнути полотно, полегшуючи процес доступу до нього для вирішення фотозадач.

Збірна конструкція воріт зручна при транспортуванні завдяки можливості розкласти і встановити її в студійних умовах або при організації виїзної фотосесії. Ворота легко перевозити, їх універсальність підходить для закріплення паперових і тканинних фотофонів незалежно від розмірів приміщення. Наявність декількох секцій дозволить розмістити фон на потрібній вам висоті і легко зібрати компактний тримач для транспортування в сумці-переносці.

Підвісні системи

Особливість підвісних кронштейнів – їх здатність зручно і швидко розгорнути фон. Цей процес реалізується з використанням ручного приводу (для управління потрібно потягнути за ланцюжок) або автоматично (натисканням кнопки).

Настінні або стельові кріплення включають зазвичай гачки і ланцюги для розтяжки, змотування і розмотування фону. А розмір вибирають в залежності від площі приміщення і поставленого завдання.

Підвісні системи менш мобільні, але більш стійкі і дозволяють одночасно розмістити від 1 до 6 фонів. При покупці зверніть увагу на наявність сумки для транспортування і кліпс для кріплення паперової або тканинної основи фону.

Найдорожчий і технологічно найскладніший пристрій – дистанційно керована підвісна система. Її функціональність пов’язана з її високою вартістю і зручністю управління при необхідності частої зміни фону в умовах скороченого робочого часу на повноцінну фотозйомку. Така система автоматичного підйому дозволяє зробити доступними від 4 до 6 фотофонів одночасно, дозволяючи вирішити складні фотографічні завдання.

Особливості кріплення фонів

Паперові фони постачаються у вигляді рулонів, всередині яких розташована картонна труба. У неї протягують тримачі при закріпленні на основі, потім закріплюють трубу між розпірками. При цьому діаметр тубуса повинен відповідати діаметру поперечини щоб уникнути прокручування фону.

Тканинні фотофон фіксують за допомогою фотографічних кліпс, також як і фони з пластика і вінілу. У деяких фонах по краю передбачені спеціальні вушка, аналогічні банерній тканині, вони служать для надійної фіксації при розтягуванні фону на основі.

Для того щоб надійно розмістити фон з тканини і пластика, використовують направляючу трубу, вона може бути картонною, пластиковою або фірмовою алюмінієвою. Існує можливість розміщення фотофон на так званих автопідлогах, що з’єднуються подвійними і потрійними розпірками і гачками зі стелею, але він менш популярний через високу вартість і ненадійність установки.

Головна перевага використання фонів – можливість швидко організувати місце зйомки незалежно від того, де ви хочете отримати студійні умови. Це особливо актуально при обмеженому часі зйомки через зайнятість моделі або фотографа, а також відсутності помічників.

Придбання тримачів для фону – серйозне фінансове вкладення, але воно виправдовує себе, забезпечуючи доступність обладнання в той момент, коли воно необхідне. При цьому ви отримуєте можливість отримання якісних фотографій з мінімумом прикладених зусиль.

Правильна експлуатація та догляд за дорогим студійним обладнанням допомагає значно продовжити термін його експлуатації.

Залежно від вирішення конкретного завдання фотографа, організації студійної або виїзної фотозйомки, вибирають тип кріплення фону. Стаціонарні кріплення або пересувні ворота дозволять створити ідеальні умови для отримання якісних фотографій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...