Мед Атлант

У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір

На захопленому Росією півострові окупанти побудували величезне військове містечко, що складається з основної та додаткової частин.

Про це інформує УП з посиланням на Der Spiegel, група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT)

Видання опублікувало супутникові знімки табору російських військ на мілітаризованому полігоні, розташованому в центрі Керченського півострова – біля населеного пункту Марфівка.

Табір звели в період з 15 березня по 2 квітня.

Судячи по пунктах призначення ешелонів з технікою і кадрам військових колон в Криму, ймовірно там знаходяться перекинуті з Північного Кавказу частини 58-ї армії ЗС РФ (можливо, 136-а мотострілецька і 291-а артилерійська бригади).

Міноборони РФ 15 квітня повідомляло, що перебазувало підрозділи 58-ї армії у Крим нібито для навчань.

Якщо проаналізувати супутниковий знімок від 13 квітня, то на об’єкті, крім житлових приміщень, сконцентровані більше тисячі військових машин, що стоять рядами на огородженій території.

Як відзначають у CIT, на знімках табору не видно важкої техніки, наприклад, танків і самохідних артилерійських установок “Мста-С”, які також перекидалися у Крим в складі частин 58-ї армії. Це дозволяє припустити, що це не єдиний табір окупаційних частин, перекинутих з Північного Кавказу до Криму.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...