Мед Атлант

У Службі автомобільних доріг розповіли про плани на рік

На Прикарпатті триває ремонт дороги національного значення Стрий-Мамалига. Наразі підрядна організація ремонтує окремі ділянки на відрізку від Івано-Франківська до Долини.

Через ці роботи протягом дня виникають кілометрові автомобільні корки, пише Суспільне Карпати.

Володимир Яремій стоїть у заторі поблизу села Голинь. Чоловік розповідає, що лагодити дорогу потрібно вночі, щоб не створювати незручностей водіям.

Я, наприклад, не поспішаю, але є таке, що хтось везе в лікарню, ше десь, — на поїзд. Я вважаю, що це погано, хоча дуже добре, що дорогу будують, давно не будували вже. В одному місці чекали, в другому чекали. Це вже третій раз чекаємо. Рахуйте, по 15 хвилин, я уже був би у Долині, — каже Володимир Яремій.

Наразі роботи тривають поблизу Боднарева, Калуша та Брошнів-Осади. Андрій Федюк відповідає за ремонт об’їзної дороги Калуша. Зараз, каже, тут проводять регенерацію методом холодного ресайклінгу. Ділянку планують заасфальтувати до кінця тижня.

Перед цим ми робили розпушення старого дорожнього покриття, потім додали нового матеріалу, щебенево-піщаної суміші, додаємо цементу і бітумну емульсію. Це все перемішуємо і робимо бетонну основу. Після цього облаштовуємо два шари асфальтобетону, — розповідає майстер.

На ділянці поблизу села Павлівка роботи наразі не проводять, але тут підрядна організація повинна постелити останній шар асфальту та облаштувати водовідведення. На ділянці біля Ценжева ремонтники роботи завершили і зараз наносять розмітку. Окрім дорожників працюють тут також геодезисти. Вони відповідають за те, щоб нове дорожнє полотно плавно стикалося зі старим.

За словами речниці Служби автомобільних доріг в області Людмили Стражник, в 2021 році на поточний ремонт дороги Н-10 Стрий-Мамалига з державного бюджету виділили 481 мільйон гривень. За ці гроші заплановано відремонтувати 40 кілометрів дорожнього полотна.

Її ремонтують різними ділянками — ті відрізки, які пропущені були під час ремонту 2017-2020 років, оскільки ці ділянки були на той час у належному експлуатаційному стані. Зараз ці дороги ремонтуємо, — каже Людмила Стражник.

У 2021 році загалом в області заплановано полагодити та оновити 275 кілометрів доріг державного значення, а також три мости. Вартість цих робіт оцінили в 1 мільярд 681 мільйон гривень, каже Людмила Стражник.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...