Мед Атлант

Новий кабінет лабораторної діагностики в Надвірній запрацював на первинці

Лабораторний кабінет в амбулаторії ЗПСМ №2 (педіатричній) розпочав роботу для більш зручного надання кваліфікованих медичних послуг фахівцями Надвірнянського некомерційного центру первинної медичної допомоги.

Кабінет оснащено гематологічним аналізатором, фотометром, лабораторною центрифугою, медичним інкубатором (термостатом) та всіма необхідними розхідними матеріалами.
Усе обладнання придбано за власні кошти, отримані від Національної служби здоров’я України на розвиток закладу. Загальна сума становить 278,6 тис. грн.
Усі ці обстеження є безкоштовними завдяки програмі медичних гарантій. Щоб скористатися послугою, потрібно мати скерування від лікаря-педіатра чи сімейного лікаря.
Які аналізи можна здати в сімейних лікарів?
1. Загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою. Це один із найбільш поширених лабораторних тестів, який допомагає оцінити стан здоров’я, зокрема підтвердити або спростувати наявність запального процесу. Найчастіше цей аналіз призначають, якщо є симптоми інфекційного або запального процесу. Також його проходять у рамках профілактичного обстеження.
2. Загальний аналіз сечі – ще один стандартний тест для діагностики багатьох захворювань. Його призначають, коли є підозра щодо певної хвороби або в процесі профілактичного огляду. Загальний аналіз сечі дозволяє оцінити стан здоров’я і простежити динаміку результату лікування.
3. Глюкоза крові – аналіз, який допомагає виміряти рівень цукру в крові. Зазвичай його призначають, щоб діагностувати цукровий діабет та контролювати його перебіг.
4. Загальний холестерин – аналіз, який дозволяє визначити, чи показники холестерину знаходяться в межах норми (до 5 ммоль/л). Цей аналіз призначають у рамках профілактичних оглядів, а також – щоб оцінити ризик розвитку атеросклерозу і проблем із серцем, особливо в дорослих.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...