Мед Атлант

Що потрібно, аби встановити індивідуальне опалення у будинках

В Івано-Франківську із 19 будинків, що отримали дозвіл на від’єднання від централізованого опалення на початку травня, до газової служби звернулися лише два.

Про це Суспільному повідомив директор з капітального будівництва АТ “Івано-Франківськгаз” Олександр Мандрик.

Така пасивність не на руку споживачам, кажуть газовики, адже лише проведення відповідних робіт займає щонайменше два місяці. І щоб з осені бути з опаленням, фахівці закликають звернутися до них негайно.

Отримати дозвіл — це лише початок великої справи. Щоб мати тепло, потрібно виготовити низку документів, виконати будівельно-монтажні роботи, реконструкцію фасадних газопроводів, стояків газових і також внутрішніх мереж газопостачання, — перелічує Олександр Мандрик.

Вартість проведених робіт залежить від об’єму будинку та кількості квартир. У середньому, включно з документацією, суми коливаються від 50 тисяч гривень до пів мільйона, підрахували в АТ “Івано-Франківськгаз”.

На жаль, такі часи, що проблема фінансова в людей. І при озвученні кошторисної суми чи вартості договору робіт люди не дуже хочуть оплачувати ці гроші. У зв’язку з цим є затримка із збором коштів від замовника, — розповів Олександр Мандрик.

Всю необхідну інформацію споживачі можуть отримати в клієнтському просторі АТ “Івано-Франківськгаз”. Там людям нададуть персонального менеджера, який роз’яснить, які документи потрібно зібрати, про термін їхньої здачі, алгоритм проведення відповідних робіт та укладення договорів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...