Мед Атлант

У Франківську побажали успіху учасникам літніх Ігор ХХХІІ у Токіо. ФОТО

Сьогодні, 19 липня, в облдержадміністрації відбулася зустріч голови ОДА Світлани Онищук із учасниками літніх Ігор ХХХІІ Олімпіади в Токіо-2020 від Прикарпаття.

Змагання розпочнуться 23 липня у Токіо. Франківські спортсмени почнуть виступати у серпні. За ліцензії на участь в олімпійських іграх боролися багато спортсменів.

На жаль, не всі змогли вибороти ліцензії. Дехто з спортсменів отримав травми. На сьогодні ми маємо 3 учасники з самого Івано-Франківська, а не областей, які братимуть участь в олімпійських іграх. Це Ганна Шевчук, Михайло Гаврилюк, Валерій Літанюк, – розповідає начальник управління спорту ОДА Орест Оклієвич.

 

Ганна Шевчук змагатиметься у спортивній ходьбі на дистанції 20 км, Валерій Літанюк –  у спортивній ходьбі на дистанції 50 км, а Михайло Гаврилюк у метанні молота.

За його словами, нашу область на змаганнях представлятиме найменша кількість спортсменів. Наприклад, з Львівської області поїде 7 спортсменів.

Ви – наша гордість, саме ви представляєте нашу область і країну. Нехай все вам вдається, – побажала спортсменам голова ОДА Світлана Онищук. Також Світлана Онищук та начальник управління спорту ОДА Орест Оклієвич привітали тренерів з їхнім професійним святом.

Валерій Літанюк спортсмен-легкоатлет. На змаганнях долатиме  дистанцію 50 км зі спортивної ходьби:
Хотілося на олімпійські ігри, завжди були якось перепоні. Коли дізнався, що їду, то емоції переповнювали. Треба було боротися за кожну можливість. Стартую 6 серпня. Суперників не вивчав, бо всі сильні. Але за 50 км усе може змінитися: хто лідер на початку -може потім бути останнім.
Ганна Шевчук розповідає, що не очікувала, що представлятиме збірну України у Токіо. Дівчата з іншим міст України дуже сильні.
Я була 5-6, але з тренером продовжували готуватися і в Луцьку перемогла. Дякую своєму тренеру, який добре мене підготував і я потрапила на олімпійські Ігри. Я готувалася 40 днів в Анталії. Стартую 6 серпня. Головний суперник – це я, то му що буду боротися зі своїм часом. Хочу достойно представити свою країну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...