Мед Атлант

Туристична страховка на випадок COVID-19

В умовах пандемії правила страхування туристів, які виїжджають за кордон, зазнали певних змін. Сьогодні всі відкриті для в’їзду країни пускають іноземних туристів тільки за наявності розширеного захисту з покриттям коронавірусу. Експерти СК «УНІКА» розповіли про специфіку «ковідних» туристичних програм.

JltGAhWMxwkuK5i6zUPUdNBDLDFyFnTejn5y3ha3QCWAvxez53LfycgBOUpUEt5OcXhzYMj-wLAV7deVLH0YQuF3W1wWrSbfMsVcY4gH6p_Tu7-3Lk3uQff324Zp9x45o7EdXtcA

Чим поліс з покриттям COVID-19 відрізняється від звичайної туристичної страховки

Туристичний поліс на випадок коронавірусу покриває ті ж ризики, що і звичайна страховка для виїзду за кордон. Різниця між двома видами захисту полягає лише в наявності або відсутності покриття COVID-19. Розширена страховка гарантує туристу фінансовий захист, якщо під час подорожі йому буде потрібне стаціонарне або амбулаторне лікування від «корони». Стандартні поліси не спрацьовують у разі зараження вірусами, які спричинили епідемію або пандемію.

Які існують страховки від коронавірусу

Страховики не створювали окремих програм із захистом від коронавірусу. Покриття COVID-19 додають до уже наявних страхових продуктів, які можуть відрізнятися наповненням. Наприклад, клієнти СК «УНІКА» можуть оформити стандартну страховку для «спокійного» відпочинку на одну подорож до 40 днів, річний бізнес-поліс на необмежену кількість поїздок за кордон з терміном перебування за кордоном 90 днів і розширений захист «Активний відпочинок», який покриває ризики занять аматорським (зокрема й екстремальним) спортом.

Що покриє страховка в разі зараження коронавірусом

Якщо турист «підхопить» вірус, страховик оплатить всі діагностичні та лікувальні процедури повністю або частково.

Що входить до покриття:

  • діагностика за приписом лікаря — КТ легенів, ПЛР-тестування;
  • виклик швидкої допомоги, транспортування в клініку;
  • лікування коронавірусу в клініці;
  • амбулаторне лікування;,
  • медикаменти, призначені лікарем.

Одні компанії встановлюють певні ліміти щодо «коронавірусного» покриття, інші компенсують всі витрати в межах максимальної страхової суми (30 000 євро або більше), треті обмежують розміри виплат тільки на амбулаторне лікування. Так, СК «УНІКА» покриває повністю екстрену та стаціонарну медичну допомогу за COVID-19, а амбулаторне лікування легких форм захворювання оплачує в межах 1000 євро.

ABbJWy-0DYA2ksDzPxl1Si2Tus9oK9ZsA3skLgDwVAXntWahAq8pK-dn3leIbNHwyk34xYTC3uPrXdYW4S10syOHlk3Sz2HBh6uwpsoF3rGWNj5iWMsGxa_KuRQGjfb_S6DctbcY

На що звернути увагу під час вибору туристичної страховки

Уточніть у страховика такі моменти:

  • Які ризики покриває поліс туристичного страхування — гострі захворювання, травми, загострення хронічних хвороб.
  • Коли поліс не спрацює (винятки зі страхового покриття) — зараження коронавірусом у країні з «червоного» списку, травми в стані алкогольного/наркотичного сп’яніння, особливо небезпечні інфекції (жовта лихоманка, чума, вірус Ебола й ін.), спортивні травми (за відсутності відповідної опції в полісі).
  • Хто буде розв’язувати організаційні питання за кордоном (медичний асистанс).
  • Розмір покриття, від якого залежить ціна туристичної страховки. В умовах коронавірусу деякі країни підвищили необхідний розмір страхової суми. Наприклад, Таїланд просить туристів оформляти страховку на 100 000 доларів США (було 50 000).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...