Мед Атлант

У Франківську офтальмолог із Сєвєродонецька оперує пацієнтів з вадами зору. ВІДЕО

В Івано-Франківській центральній міській лікарні із середини квітня офтальмохірург з Луганщини Вадим Водяник оперує пацієнтів із катарактою та глаукомою.

Через постійні обстріли та бомбардування в березні разом із родиною був змушений тимчасово залишити свою домівку та переїхати до Івано-Франківська, пише Суспільне.

За цей час на Прикарпатті офтальмохірург прооперував понад 50 людей. Здебільшого, каже, пацієнти мали катаракту. За словами лікаря, на тлі війни й через наслідки захворювання на COVID-19 у багатьох людей спостерігається погіршення зору.

“Багато приходить пацієнтів, які осліпли на одне око, а друге ми рятуємо. Або на обох очах знизився зір. Під час пандемії люди менше ходили до лікарів, — каже Вадим Водяник. — Хронічні захворювання потребують, щоб раз на три-чотири місяці чи пів року обстежуватися у лікаря. Але пацієнти пропускали огляди. Тому ми бачимо дуже багато запущених випадків не тільки в офтальмології, а й серед інших хвороб”.

До повномасштабної війни Вадим Водяник працював у власній поліклініці Сєвєродонецька і в міській лікарні.

“У мене будинок начебто вцілів. На цю мить я не знаю, що там, як там, бо немає звідки дізнатися. Знаю, що нашу місцеву лікарню розбомбило. Про це говорили у новинах”, — розповідає Вадим Водяник.

Лікар займається офтальмологією 25 років. Серед його пацієнтів – понад 15 тисяч людей з усієї України. Одразу після переїзду Вадим Водяник знайшов роботу і продовжив лікувати людей із вадами зору.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...