Мед Атлант

У Франківську відремонтували гуртожиток для переселенців. ФОТО

В кінці березня METALAB приєдналися до волонтерської ініціативи «Другий дім ІФ» та почали працювати над пілотом проєкту КО-ХАТИ — відновленням четвертого поверху старого гуртожитку на вулиці Військових Ветеранів, 8.

Він понад п’ять років був порожній, пише Хмарочос.

«Ми зрозуміли, що є велика проблема з житлом для довгострокового поселення. Щоб вирішити її, ми почали шукати варіанти наявних будівель, які можна відремонтувати, замість того, щоб споруджувати нові. Це дозволяє створювати помешкання досить швидко й ефективно з точки зору витрат, і при цьому робити його якісним, комфортним та інтегрованим у місто», — розповідає Анна Пашинська, співзасновниця проєкту КО-ХАТИ.

За час проєкту команда відремонтувала й облаштувала 24 кімнати, а також спільні простори — чотири кухні, їдальню, дитячу кімнату, хол, санвузли та пральню, коворкінг і вхідну зону. В гуртожитку вже оселилися понад 50 осіб. Більшість меблів для гуртожитку виготовили місцеві виробники.

Понад 100 людей втілювати проєкт, серед них як мешканці та мешканки Івано-Франківська, так й інших міст. Крім того, люди дарували для гуртожитку різні речі: від меблів до кімнатних рослин.

Всього для реалізації пілотного простору вдалося залучити 1 054 753 гривень. Також проєкт отримав підтримку матеріалами й товарами на суму 1 494 000 гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...