Мед Атлант

У Калуші перевізники хочуть більш як удвічі збільшити вартість проїзду

Сьогодні, 31 травня в Калуші зібралися представників всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють міські та приміські перевезення.
Перевізники нарікають на дестабілізацію ситуації з пальним, зокрема й на те, що й далі залишається проблема з дефіцитом, повідомив міський голова Андрій Найда.
Наголошували перевізники на необхідності підвищувати тариф на міські пасажирські перевезення. За їхніми розрахунками на сьогоднішній день рентабельний тариф мав би становити 20 грн. Мотивують тим, що при сьогоднішній виручці вже не залишається коштів на елементарне технічне обслуговування автобусів.
“Вартість одного колеса становить 4,5 тис. грн. І якщо перевізники, що працюють на приміському сполученні, згідно з чинним законодавством мають право коригувати тариф при коливанні цін на пальне, то міські перевізники вимушені притримуватись ухваленого виконкомом максимуму – 8 грн”, – каже очільник міста.
З цього приводу домовились, що пропозиції оновленого тарифу найближчим часом подадуть на розгляд виконкому.
“Яке рішення буде прийнято – на сьогодні не відомо. Намагатимемось знайти оптимальний і компромісний його варіант”, – додав Найда.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...