Мед Атлант

Головна ялинка країни буде штучною з енергозберігаючими гірляндами

Головну ялинку країни встановлять традиційно на Софійській площі. Вона буде штучною, 12 метрів у висоту, прикрашена енергозберігаючими гірляндами, які світитимуться від генератора.
Про це розповів міський голова Києва Віталій Кличко.

За його словами, місто не витрачатиме коштів на ялинку. Її встановлять і прикрасять коштом бізнесу та меценатів. Вона буде менше, ніж зазвичай. До прикладу, торішня ялинка була висотою 31 метр.

Оздоблять ялинку прикрасами минулих років. 1000 іграшок, а саме кулі синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів надасть приватна компанія. Верхівку ялинки прикрашатиме герб України.

У нижній частині ялинки розташують стенд з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни.

«Мета агресора – щоб ми були розгублені, в депресії. Росія прагне деморалізувати українців. Хоче позбавити наших дітей радості свят Святого Миколая, Різдва та Нового Року. У нас було багато дискусій про те, чи потрібна цього року ялинка», — пояснив мер Києва.

Неподалік планують організувати від генератора точку для підзарядки телефонів та інших гаджетів. Після свят бізнес передасть цей генератор військовим.

Кличко додав, розглядається варіант підсвічення ялинки тільки в певні дні або години доби. Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі не буде.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...