Мед Атлант

У Франківську відбувся перший в Україні показ комедії “Коза Ностра. Мама їде”. ФОТО

В Івано-Франківську відбувся перший в Україні показ українсько-італійської комедії “Коза Ностра. Мама їде”.

Кінострічку знімали протягом п’яти років, зокрема і на Верховинщині, пише Суспільне.

За сюжетом, героїня Влада Коза продає свій дім у Карпатах та летить до Сицилії, щоб жити з донькою та допомагати їй доглядати за онуком. Головну роль у фільмі виконала заслужена артистка України Ірма Вітовська.

З її слів, Влада Коза стає вимушеною заробітчанкою, хоча й не їхала до Італії з такою метою.

“Це — не про жінку, яка їде від безнадії, а про сильну жінку. Не буду передчасно розкривати, у фільмі ви побачите. Ця героїня ніколи б не пішла на заробітчанство. Вона завжди — сильна та весела”, — розповіла Ірма Вітовська.

Пітчинг фільму “Коза Ностра. Мама їде” підтримали в Італії. Режисером комедії став італієць Джованні Дота. Це — його перша повнометражна картина.

“Він сказав: я б ніколи не подумав, що мій перший фільм буде в Українських Карпатах. Коли Джованні приїхав сюди, його вразили гори, охайні хатки та люди. Він їв банош на сніданок, обід та вечерю”, — каже виконавиця головної ролі Ірма Вітовська.

Фільм створили компанії “FILM UA Production”, “Pepito Produzioni” та “Rai Cinema” за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У широкий прокат комедія “Коза Ностра. Мама їде” вийде 1 грудня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...