Мед Атлант

Влада просить франківців знайти прихисток в приватних будинках: для цього запустили чат-бот

Не чекати критичної ситуації, а діяти вже зараз. У міськвиконкомі просять франківців відповідально поставитися до підготовки у разі вимкнення світла на довгий період часу.

У випадку, якщо ситуація з енергетикою стане неконтрольованою, просять подумати про переїзд хоча б дітей та жінок з багатоповерхівок до приватних будинків, йдеться на сайті мера.

«Необхідно шукати шляхи, яким чином ми будемо всі виживати в цей складний період. Дуже важливо, щоби в цей складний період кожен особисто мав отой запасний варіант. Для початку він повинен знайти цей варіант самостійно. Це може бути переїзд до знайомих, це може бути відповідно придбати для себе якісь засоби: генератори, каміни, буржуйки. Шукати якісь інші варіанти, наприклад: я залишаюся як чоловік, дружина і діти туди-то. Кожен повинен зробити для себе», – каже заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак.

Ті, хто не мають знайомих чи родичів у селах, можуть скористатися чат-ботом «Прихисток» у соцмережі Телеграм.

«Заходячи на це посилання, в чат-бот, можна запропонувати своє житло, для того, щоби люди в разі блекауту, могли перебути цей період часу. Тут може людина в цьому чат-боті написати, що вона шукає житло, або, відповідно пропонує прихисток, тобто, наприклад будь-який населений пункт додати, або будь-який населеному пункті живе», – перевіряє роботу чат-бота Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Легкий у застосуванні та зрозумілий будь-якій віковій категорії, додаток суттєво спростить пошук будинків для прихистку не лише в Івано-Франківській ТГ, а й у сусідніх громадах. Тут можна не лише шукати, але й запропонувати своє приватне житло для того, щоби пережити блекаут у теплі та затишку.

«Легко користуватися, дуже мало функцій: готовий прихистити, або шукаю прихисток. До речі, є функція вибрати населений пункт, є не тільки з Івано-Франківської громади, але й можуть з інших громад теж запропонувати житло. Ми не знаємо, що буде завтра-після завтра і дуже важливо один одному допомагати. Мешканці індивідуальних будинків, які живуть в Івано-Франківську, або найближчих селах можуть сильно допомогти мешканцям багатоквартирних будинків, прихистивши їх на час блекаут», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Наразі чат-бот «Прихисток» вже працює, але не є надто активним, тому Руслан Марцінків закликав франківців іти на зустріч та допомогти у найкритичніший для українців момент.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...