Мед Атлант

За добу на Прикарпатті вчаділи троє людей

Неправильна експлуатація газової плити та обігрівальних приладів призвела до смерті одразу трьох осіб в Івано-Франківській області. Серед загиблих – 12-річна дівчинка.

Нещасні випадки трапилися 29 листопада.

29 листопада на лінію «102» надійшло повідомлення від рятувальників про те, що в селі Горохолино горить житловий будинок. Встановлено, що внаслідок загоряння та часткового задимлення будинку, загинула 12-річна дівчинка.

На момент пожежі школярка перебувала в будинку сама.

Як вдалося попередньо з’ясувати слідчим, пожежа виникла внаслідок неправильної експлуатації газової плити, одна із конфорок була увімкнена.

Що з будинку йде дим, першими побачили сусіди. Вони витягнули неповнолітню із задимленого помешкання. Викликали швидку допомогу, але врятувати дитину так і не вдалося.

Того ж дня до правоохоронців Івано-Франківського районного управління поліції надійшло повідомлення про загибель ще двох людей. Йдеться про 89-річну пенсіонерку та 27-річного чоловіка. Обоє проживали в приватному будинку.

Як з’ясували слідчі, причина смерті – чадний газ, який ймовірно накопичувався через несправність обігрівальних приладів.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 115 з позначкою «нещасний випадок» Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Прикарпатцям нагадують, чадний газ – «невидимий вбивця» без кольору та запаху. Визначити його рівень концентрації в приміщенні можна за допомогою спеціальних приладів.

У поліції Прикарпаття рекомендують встановити в оселях сигналізатори загазованості та наводять наступні поради:

  • Якщо відчули запах газу, закрийте газові крани, провітріть приміщення та терміново зверніться в газову службу;
  • Аби вберегти себе від небезпеки, обов’язково перевіряйте справність газових приладів перед експлуатацією;
  • Не залишайте їх увімкненими без нагляду. Не перегрівайте печі та комини;
  • Обов’язково нагадайте дітям правила протипожежної безпеки;
  • Перевіряйте стан димоходів та вентиляційних каналів. Від їх правильної роботи залежить ваше здоров’я та здоров’я близьких.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...