Мед Атлант

Зеленський назвав кількість танків, які потрібні Україні для контрнаступу

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність західним партнерам за наміри передати українським збройним силам для протидії російській агресії важку бронетехніку. Водночас український лідер наголосив на вирішальному значенні кількості танків і термінів, коли вони можуть бути доставлені до України.

Про це він говорив в інтерв’ю Sky News, опублікованому Офісом президента.

“Нам зараз потрібно 300−500 танків… Танки потрібні для наступальних дій на нашій землі. Броньована техніка потрібна, щоб захистити наших людей”, — наголосив український президент.

Зеленський зауважив, що танки повинні надходити до України з якомога меншим розривом у часі між ухваленим рішенням про їх надання та постачанням. Зеленський підкреслив, що існує уже багато рішень щодо надання Україні різної зброї, але “вона й досі не доїхала”.

“Буває, що ця зброя їде місяцями. Я не кажу, що в цьому хтось винен, просто кажу, що полегшення настає тоді, коли те, що партнери дають, починає працювати на захист нашої армії… П’ять, вісім, десять танків не вирішують питання на полі бою. Це не політика — це про конкретні результати на полі бою”, — додав президент.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...