Мед Атлант

СБУ викрила священика УПЦ МП, який допомагав ухилянтам від мобілізації

Служба безпеки України викрила на Буковині священника УПЦ МП, який брав участь у реалізації схеми незаконного виїзду військовозобов’язаних громадян України за кордон.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Вказується, що схему організував помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Він пропонував бажаючим допомогу в нелегальному переправленні за кордон без проходження КПП на кордоні.

Зокрема, у вересні 2022 року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати їм виїзд на територію Румунії. Спільники фігуранта нібито повинні були забезпечити їх документами для вільного переміщення по території Європейського Союзу. Пунктом збору священник-схематозник зробив територію монастиря.

«Але замість обіцяних документів клієнтів доставили в прикордонний район і показали «зеленку», через яку вони нібито можуть перейти в сусідню країну» – сказано в повідомленні.

Співробітники СБУ заблокували канал нелегальної міграції. Клірику УПЦ МП повідомлено про підозру згідно з ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...