Мед Атлант

Щоб врятувати життя: екстрені служби Прикарпаття провели спільні навчання

В Обласному центрі екстреної медичної допомоги відбулися навчання з відпрацювання практичних навичок медиків зі службами поліції та ДСНС. На базі центру облаштували тактичний майданчик із чотирма локаціями різної важкості.

Тактичний майданчик медики облаштували власноруч. На ньому розташовані різні локації з постраждалими дітьми, підлітками, жінками, літніми людьми.

«Навчитися надавати першу медичну допомогу в класі не можливо. Тому реально відпрацювати процес порятунку на місці події вчились сьогодні екстрені служби. Сама співпраця між трьома службами повинна бути структуризована. Адже кожна хвилина має бути відведена для порятунку життя», – заначив директор Центру екстреної допомоги Мирон Матейко.

Такі навчання вже пройшли близько 8 тисяч жителів Прикарпаття. Адже практично кожна ДТП не обходиться без постраждалих.

Найважчим випадком є автомобіль, який перевернутий на дах. Такі ДТП, зазвичай, стаються на великій швидкості. Водій знаходиться на задньому сидінні. Такого пацієнта складно витягувати. Треба мати вміння та навички, щоб витягнути таких потерпілих, – розповідає Олег Владиславський, фельдшер медицини невідкладних станів.

В залежності від важкості ДТП потерпілі звертаються з переломами верхніх та нижніх кінців, забоями грудної клітки та з черепно-мозковими травми.

Важливо, щоб екстрені служби вміли працювати злагоджено, зазначила начальник відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Івано-Франківській області, старший лейтенант Олександра Бабецька.

Без спільних зв’язків та комунікації не буде досягнуто результету. Для есктренних служб дуже важливо рятувати людські життя. Щоб налагодити комунікацію та зрозуміти хто і як має діяти в пригодах ми повинні відпрацьовувати ці навички. Важливо мати свою сферу відповідальності задля безпеки. Не завжди є вільні руки, тож такими руками можуть стати поліцейські, які навчені надавати першу медичну допомогу, – додала Олександра Бабецька.

До слова, на Прикарпатті з початку року травмувались 1293 людини.

 

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...