Мед Атлант

“16 днів проти насильства”: поліція Прикарпаття долучилась до всеукраїнської акції

27 листопада на Вічевому майдані, що в Івано-Франківську, розпочалася всеукраїнська акція, спрямована на протидію домашньому насильству. До неї долучились всі служби, які повсякчас борються з протиправним явищем. Поліція Прикарпаття вкотре нагадує, війна не привід замовчувати насильство.
На Вічевому майдані учасники заходу розмістили різні банери з інформаційними матеріалами, – інформує обласна поліція.
Кожен з них розповідає, як протидіяти насильству. Також перехожим громадянам поліціянти надали правові консультації.
«Від початку року і до сьогодні до територіальних підрозділів поліції надійшло понад 7 тисяч звернень громадян за фактами вчинення насильства. На профілактичному огляді наразі перебуває понад 3600 кривдників. Під час таких інформаційних кампаній ми маємо змогу привернути увагу суспільства до такого жахливого явища, як насильство, підняти рівень правової обізнаності людей, довести до кожного мешканця, що домашнє насильство – це злочин, про який не можна мовчати», – розповіла старша інспекторка Управління дотримання прав людини Національної поліції України Марія Кравецька.
Сектором протидії домашньому насильству, що функціонує в Івано-Франківському районному управлінні поліції, від початку року опрацьовано понад 1300 заяв та повідомлень по факту вчинення домашнього насильства. На виклики мобільна бригада виїжджає щодня.
«Треба працювати не лише з кривдником, а й з постраждалою особою, залучати всі суб’єкти у сфері запобігання домашньому насильству, щоби розірвати коло насильства. Це направду дуже складна робота, яка може тривати роками в кожному окремому випадку», – наголосив начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Івано-Франківського районного управління поліції Дмитро Мах.
Поліція нагадує громадянам в разі вчинення відносно Вас або ваших близьких дій насильницького характеру слід негайно телефонувати до поліції за номером цілодобової лінії 102.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...