Мед Атлант

Ендоскопічне видалення гриж та протрузій міжхребцевих дисків

Коли біль наче заповнює собою увесь ваш простір, а консервативні методи не допомагають – не варто терпіти, довіртесь фахівцям! Сучасне ендоскопічне лікування міжхребцевих гриж з реабілітацією на 1 день! Відтепер доступно в Оксфорд Медікал!

Записатися на прийом.

 

Що варто знати про особливості розвитку міжхребцевих гриж?

Міжхребцеві диски є шайбоподібної форми, складаються зфіброзного кільця (щільна фіброзна оболонка) та пульпозного ядра (желеподібний вміст). Живлення та зволоження дисків здійснюється за допомогою дифузії з навколишніх тканин при нормальній руховій активності пацієнта. Малорухомий спосіб життя, а також вікові зміни призводить до порушення трофіки міжхребцевих дисків, зниження гідратації пульпозного ядра та формування слабких місць фіброзної оболонки.

Наступне явище – надмірне фізичне навантаження, що часто пов’язується із професійними особливостями (вантажники, будівельники та ін). При надпороговому тиску в диску, фіброзне кільце не витримує опору і через найбільш слабке місце у оболонці, або у місці кріплення фіброзного кільця до суміжнього хребця випинається змінений вміст диска. Формується грижа, яка при збільшенні призводить до стиснення нервових волокон.

Варто зазначити, що до розвитку грижі схильні пацієнти із ожирінням, генетичною слабкістю сполучної тканини, слабкими м’язами попереку,які курять та ін.

Симптоми гриж міжхребцевих дисків

Першим сигналом тривоги є місцевий, що вказує на локалізацію зруйнованого диску. Згодом біль поширюється по ходу нерва і в залежності від відділу хребта, де формується грижа, характеризується типовим «маршрутом» болю, так званий «корінцевий» біль.  При розвитку гриж проперекового відділу хребта болі виникають в попереку, згодом пацієнт скаржиться на постійні ниючі болі в нижній кінцівці.

В окремих випадках великих гриж, або тривалого ігнорування симптомів може призвести до ускладнень у вигляді парезів м’язів кінцівки, що є наслідком ушкодження нерва. Атакож може проявлятися слабкістю кінцівки, затерпанням та онімінням ноги, розладами сечостатевої системи (дизурія, нетримання сечі, затерпання промежини).

Що включає в себе діагностика та лікування гриж міжхребцевого диска?

Першочергово при болях у спині пацієнти звертаються до лікарів травматолога, невролога, нейрохірурга  чи реабілітолога. Класично призначаються спеціальні вправи, масаж, протизапальна терапія, фізіотерапевтичні процедури. Необхідно розуміти, що ці заходи допоможуть тільки тимчасово усунути біль та призупинити прогресування проблеми. Але будь-яке перенавантаження на хребет у майбутньому призведе до значного погіршення ситуації.

Коли необхідно вдаватися до хірургічного лікування? У всіх випадках, коли консервативне лікування не приносить результату, при великих розмірах грижі.

Для того, щоб чітко визначити обсяги лікування та вирішити тактику, необхідна чітка діагностика з візуалізацією. В медичному центрі Оксфорд Медікал для вас доступні всіх необхідні обстеження та консультації суміжних спеціалістів.

І головне – про вас піклуватимуться провідні спінальні хірурги, які одними з перших в Україні почали виконувати ендоскопічні дискектомії – малоінвазивні ендоскопічні методи лікування міжхребцевої грижі!

Суть методу полягає в висічення кили через малоінвазивний ендоскопічний доступ до 8 мм. Це дозволяє скоротити тривалість перебування в стаціонарі до 1 дня!

Методка визнана провідними світовими спеціалістами з галузі спінальної хірургії. Головною перевагою методу є максимально оптимальне поєднання малоінвазивності та ефекту лікування. Техніка ендоскопічного лікування нічим не поступається класичному відкритому доступу, при цьому гарантує значно менші післяопераційні ризики для пацієнта.

Щоб завітати на прийом до лікаря , необхідно попередньо записатися: 067 3 777 299, 050 3 777 299

https://www.instagram.com/oxfordmedicalif/

https://www.facebook.com/oxfordmedicalif/
https://ivanofrankivsk.oxford-med.com.ua/

*Партнерська публікація

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...