Мед Атлант

Бізнес в Україні отримав можливість імпортувати електроенергію у разі блекаутів

Бізнес в Україні маж можливість імпортувати електроенергію, щоб забезпечити стабільну роботу в разі виникнення дефіциту в енергосистемі.

Йдеться у повідомленні на сайті Мінекономіки

“Цієї зими залишається ризик продовження енергетичного терору з боку росії. Агресор знову намагатиметься завдати нам удару, знищуючи об’єкти енергетичної інфраструктури. Щоб допомогти вітчизняному бізнесу стабільно працювати в разі виникнення дефіциту електроенергії, Уряд забезпечив можливість її імпортувати з сусідніх країн – Словаччини, Угорщини, Румунії, Польщі. Обсяг дозволеного імпорту струму з Європи становить 1700 МВт для України та Молдови”, – міністерка економіки Юлії Свириденко.

До таких споживачів можливе лише застосування спеціальних графіків аварійних відключень, що можуть бути введені для запобігання системній аварії в об’єднаній енергетичній системі.

Можливість імпортувати електроенергію мають непобутові споживачі. Необхідний обсяг імпорту для уникнення відключень повинен складати 50% від фактичного споживання в кожному розрахунковому періоді (година)  у жовтні-квітні та 30% відповідно у травні-вересні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...