Мед Атлант

Прикордонники очікують зростання потоку людей на кордоні на свята

Українські прикордонники готові збільшити кількість інспекторських груп у випадку зростання потоку громадян, які бажатимуть перетнути кордон у різдвяно-новорічний період, а українцям радять слідкувати за рівнем завантаженості пунктів пропуску.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону вранці 4 грудня.

 “Звісно, ми очікуємо, що пасажиропотік зросте ближче до новорічно-різдвяних свят. Зараз він є не таким інтенсивним, як буває або в літній період, або в період Різдва чи Нового року. Зараз за добу кордон перетинає близько 70-75 тисяч осіб у будні дні і близько 80-ти тисяч у вихідні дні.  Якщо пригадати минулий рік і новорічно-різдвяний період, то пасажиропотік може зрости і до 100 тисяч осіб за добу, а в окремі дні може досягати і 120 тисяч осіб за добу в обидва боки. Це, звісно, буде і збільшення інтенсивності (руху), і можливо, збільшення (кількості) транспортних засобів, які очікуватимуть у чергах на перетин кордону.  На такий період як Державна прикордонна служба, так і суміжні країни збільшують кількість інспекторських груп для того, щоб максимально швидко забезпечувати оформлення громадян на кордоні”.

Демченко порадив громадянам, коли почне зростати пасажиропотік, цікавитися інформацією про стан завантаженості пунктів пропуску як із боку України на виїзд, так і з боку сусідніх країн на в’їзд до України, щоб обрати найменш завантажені напрямки і не очікувати в чергах на кордоні для оформлення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...