Мед Атлант

Одеситка Ксенія Заставська презентувала у Франківську книгу «Щедрик. Моя сповідь»

Цьогоріч країні показали фільм “Щедрик”, режисеркою якого є Ксенія Заставська. А вже сьогодні авторка презентувала книгу “Щедрик. Моя сповідь” в Івано-Франківську.
На створення сценарію авторку надихнуло те, що у 2014 році вона отримала лист від своєї подруги, в якому йшлося про російську пропаганду та те, що української нації не існує взагалі. Саме тоді Ксенія вирішила розповісти правду.
“Мені надійшов лист, де було дуже багато московської пропаганди. Я спробувала  відповісти, але стало тільки гірше. Вона писала про те, що немає такої нації як українці, що ми – це штучно-створена держава. Я відповіла, але потім зрозуміла, що потрібно відповісти багатьом. Я довго шукала чим саме відповісти. Тому я вирішила, що потрібно розповісти про те, що ми нація, яка існує багато століть вже. А пісня “Щедрик” написана ще з тих часів, коли Новий рік святкували на весні.”
Розповісти людям правду – це була місія для Ксенії, з якою вона впевнена, що впоралася. За її словами, фільм не роз’єднує українців, а об’єднує, а також показує які ми є.
“Я не люблю читати свої романи, коли вони вже вийшли, і дивитися фільми, коли вони є. Бо я дуже критично до себе ставлюсь. Завжди знаходжу недоліки. Але фільмом я дуже задоволена.”
Всі кошти з продажу книг йдуть на допомогу 88 батальйону морської піхоти. Книгу представлять також у Львові, Червонограді, Варшаві, Вільнюсі і Таллінні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...