Мед Атлант

Дитячі банківські картки: фінансова грамотність і незалежність підлітка

Вчені наполягають, що виховувати в дитині відповідальне ставлення до грошей потрібно змалечку. Оскільки фінансова обізнаність вкрай важлива в дорослому житті, для найменших користувачів банки пропонують особливі умови, що допомагають назавжди опанувати правила користування коштами. Сьогодні власником персональної карти можуть стати навіть діти з шести років, причому отримати її досить легко.

На прикладі продукту від Райф-банку розглянемо, що отримає підліток разом з пластиком та чи підуть дитячі банківські картки на користь новому поколінню.

Найцікавіші фішки FUN-картки

Зазвичай дитяча банківська карта використовується як віртуальна скарбничка, якщо дитина прагне накопичувати гроші або як засіб розрахунку за товари чи послуги. З фірмовим додатком Райф-банку вона може слідкувати за залишком, аналізувати витрати та навчатись фінансовій термінології і користуванню банківським обладнанням.

Батьки також відчувають переваги такого рішення. У додатку Raiffeisen Online вони отримуватимуть дані про витрати, формуватимуть ліміти на ті чи інші витрати та заповнюватимуть баланс малечі онлайн без необхідності шукати готівку.

Ще один важливий аспект, який робить дитячі банківські картки розумним рішенням – безпека. На відміну від готівки, картку непросто загубити, а навіть якщо це станеться, можно просто заблокувати її і врятувати кошти на рахунку. Окрім цього, без PIN-коду вона буде просто пластиком в руках зловмисника.

Тарифи та умови використання

Оскільки дитячі банківські картки є повноцінним фінансовим інструментом, малий клієнт може поповнити рахунок мобільного чи інтернету, оплатити підписку на додатки у смартфоні, зробити повноцінні покупки в онлайні. Окрім цього, FUN-картка поповнюється без комісій та дає право на безоплатне обслуговування, якщо кількість транзакцій на місяць перевищує п’ять.

Знімати готівку в банкоматах дитина також може без додаткових витрат.

На власному акаунті батьки можуть створювати та змінювати обмеження на використання грошей, тож з одного боку дитина є самостійною у своїх рішеннях, а з іншого, знаходиться під наглядом дорослих.

В межах банківського додатку дитина також може ознайомитись з можливими схемами шахрайства та протидії їм, тому виходить, що тримати дитячі накопичення в безготівковому вигляді цікавіше і захищеніше.

Процес оформлення та безпека використання

Відкривати дитячі банківські картки може будь-хто з батьків, для цього достатньо додати базовий пакет документів:

  • паспорт та ІПН одного з батьків;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • ІПН та ID-картку дитини, якщо вони вже є.

Пластик видається на ім’я малого власника, тож дитина одразу зрадіє “дорослому” інструменту розрахунків. До того ж, у Райфі передбачили стильний дизайн цих карток.

Отже, дитячі банківські картки вчать дитину самостійності та дають навички керування власними коштами, а батьки отримують звіт про витрати та корегують фінансову поведінку підлітка. Тому сумлінним батькам, звичайно, варто замислитись про замовлення такої картки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...