Мед Атлант

Рекорд споживання електроенергії: Україна знову залучає аварійну допомогу з двох сусідніх країн

Споживання електроенергії в Україні 7 грудня було рекордним з початку опалювального сезону, через це доводиться залучати аварійну допомогу з Румунії та Польщі.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”.

7 грудня добовий максимум споживання був на 4% вище, ніж відповідний показник 6 грудня. Рівень споживання 8 грудня майже дорівнює рекорду напередодні.

“Для уникнення дефіциту і підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі зараз особливо важливо ощадливо споживати електроенергію”, – зазначили в компанії.

Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр “Укренерго” змушений знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії  Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 400 МВт.

Водночас ліміти споживання не запроваджувались – графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Що стосується виробництва електроенергії, на електростанціях наразі немає вільних потужностей. Внаслідок систематичних і тривалих обстрілів вчергове постраждала одна з ТЕС у східному регіоні. В іншому регіоні в аварійний ремонт через зауваження до роботи обладнання вийшов один з енергоблоків.

Ще на деяких блоках ТЕС тривають ремонтні роботи, а СЕС не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...