Мед Атлант

У Закарпатському ТЦК відреагували на видачу повісток у спортзалах: Законний спосіб

У Закарпатському обласному ТЦК та СП (військкоматі) відреагували на нещодавній інцидент, коли їхні співробітники відвідали тренажерні зали та видали повістки чоловікам. Керівництво заявило, що це є законним способом.

Про це йдеться в повідомленні Територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Facebook.

У військкоматі заявили, що їхні працівники керуються законами України й «у законний спосіб продовжують у рамках мобілізаційних заходів вручати повістки».

«На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах не є привілейованими порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога», — заявили в ТЦК.

Там додали, що вручення повістки «не означає, що призовника одразу забирають на війну». Спочатку відбувається уточнення даних та медогляд і вже після цього, якщо людина придатна до служби, видається мобілізаційне розпорядження. Відтак призовник їде вчитися, стверджують у військкоматі.

У ТЦК також зауважили, що за ухилення та будь-яке перешкоджання у видачі повісток передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 114 Кримінального кодексу України, за що загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

«Просимо також зрозуміти, що у ЗСУ це, у першу чергу — люди, у тому числі ваші знайомі, ваші друзі, батьки, чоловіки, сини й доньки, які чекають на заміну або поповнення», — резюмували в ТЦК.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...