Мед Атлант

Університет Короля Данила – із-поміж кращих приватних ЗВО України

Університет Короля Данила – із-поміж кращих приватних ЗВО України.

Згідно з оцінками фахівців УКД потрапив до списку кращих освітніх закладів держави.

«Приватних закладів освіти існує понад 100, проте не всі з них відомі завдяки своїй якості. Виняток становлять УКУ, Київська школа економіки, Університет Короля Данила в Івано-Франківську, Альфреда Нобеля в Дніпрі», – повідомив заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький в етері Українського радіо.

Він підкреслив, що зі 170 вишів виокремлюються 20, які кожного року мають найкращі результати вступної кампанії.

Про особливості роботи в Університеті Короля Данила й можливості, які надає заклад фахівцю розповіла завідувач кафедри права та публічного управління, кандидат юридичних наук, доцент – Ірина Припхан.

Чому ж УКД потрапив у цей список?

Як фахівець, який до початку роботи в УКД понад 13 років працював у двох провідних державних університетах України, а також людина, яка за програмою академічної мобільності мала можливість пройти стажування в університеті Великої Британії та відвідала чимало інших передових навчальних закладів, зокрема Гарвардський, Массатчусетський, Єльський, Оксвордський, Кембриджський університети та кілька інших, можу запевнити, що УКД дійсно є надсучасним та за показниками якості (звісно, трансформованими під українські реалії) не поступається університетам світового рівня.

Звісно, однією з ключових причин його успіху є високий рівень якості надання освітніх послуг та різногалузева спеціалізація. Це дозволяє абітурієнтам обрати саме той напрямок, який збігається з їхніми інтересами та майбутніми кар’єрними цілями. Усі освітні програми (а їх у нас 20) відповідають ліцензійним умовам та стандартам вищої освіти. Як приватний заклад вищої освіти, ми наділені автономією в межах формування змісту освітніх програм (за винятком тих, які є регульованими на державному рівні). За таких обставин студенти УКД отримують дипломи єдиного державного зразка.

У ХХІ столітті фантастично стрімко зросла швидкість оновлення знань та технологій, тому завдяки активній співпраці зі стейкхолдерами та роботодавцями щодо формування каталогу освітніх компонентів студенти УКД мають можливість здобувати знання і навички, що є затребуваними відповідно до вимог часу. Усі навчальні курси забезпечують розвиток потенціалу студентів та можливостей щодо їхньої самореалізації, а в подальшому гарантують затребуваність на ринку праці. Неодноразово до нас звертаються роботодавці, зацікавлені у наданні місця роботи нашим випускникам, але іноді ми змушені відмовляти, оскільки більшість студентів, зокрема тих, хто навчається на спеціальностях «Право» та «Архітектура і містобудування», уже працевлаштовані.

Завдяки новітнім технологіям світ, а разом із ним й освіта як невід’ємна його частина, змінюються дуже стрімко. Викладачі втратили монополію на знання, а студенти наразі мають необмежений доступ до інформаційних ресурсів із навчальними матеріалами (зауважимо, що тут УКД теж попереду, оскільки має свою унікальну платформу – систему дистанційної освіти, де розміщені всі необхідні матеріали, із якими студент може працювати в інтерактивному форматі у будь-який час). Такі швидкі інформаційні зміни зумовили потребу у висококваліфікованих викладачах нової генерації, які, маючи значний досвід, водночас активно застосовують новітні методи навчання й не примушують студентів заучувати матеріал напам’ять, а вчать їх аналізувати, глибоко мислити, вирішувати спеціалізовані завдання, ухвалювати оптимальні рішення у нетипових умовах, генерувати оригінальні й ефективні для суспільства ідеї, креативно мислити та діяти – і на основі цього створювати власний унікальний продукт.

Окрім того, університет активно інвестує у свою інфраструктуру та розвиток. Модерні аудиторії, лабораторії з новітнім обладнанням, різноманітні сучасні елементи освітнього простору допомагають створити сприятливу навчальну атмосферу й жодним чином не поступаються інфраструктурі провідних університетів Європи.

Відкриті кордони зумовили виникнення необмеженої мобільності. Це суттєво впливає на ринок праці.

В УКД повсякчас акцентують на міжнародній співпраці, зокрема підписано низку договорів про співробітництво в науковій та навчальній сферах із закордонними університетами (студенти мають можливість прослухати курси лекцій іноземних професорів), а також практикуються програми академічної мобільності викладачів та студентів (перші мають можливість перейняти досвід колег, а студенти – нагоду перевірити конкурентність своїх знань, умінь та навичок порівняно зі студентами закордонних університетів). Зрозуміло, що мобільність уможливлюється й посилюється вивченням фахової англійської мови на всіх спеціальностях.
Університет Короля Данила постійно підтверджує свою репутацію як провідний освітній заклад, надаючи студентам перспективи для професійного й особистісного розвитку.

Розмаїття можливостей, які мають студенти в Університеті, роблять його винятковим серед інших освітніх закладів. 26-річний досвід підготовки фахівців, високопрофесійна команда викладачів, яка вміло поєднує теорію з практикою, унікальні освітні компоненти на вибір здобувачів, тісний зв’язок із партнерами-роботодавцями, органами державної влади та органами місцевого самоврядування, науковими установами та громадськими організаціями забезпечують студентам можливість стажування, практичний досвід роботи та орієнтацію на найбільш перспективні напрямки в різних сферах. Акцент на впровадженні новітніх технологій навчання, вивченні міжнародного досвіду через академічну мобільність за кордоном, елементи дуальної освіти та посилене вивчення фахової англійської мови створюють широкий спектр можливостей для випускників УКД у виборі професійних нош й адаптації до вимог сучасного ринку праці.

Орієнтація на студентоцентричний підхід та практичну спрямованість освітніх програм підкреслюють значення університету як лідера, де навчання зосереджене на розвитку потенціалу та успішній кар’єрі кожного студента. Такий комплекс та сучасність підходів роблять Університет Короля Данила одним із найкращих приватних закладів вищої освіти в Україні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...