Мед Атлант

Баланс краси і природності

Хоч як би жінкам не хотілося, але зупинити час не можливо, як і завжди залишатися молодою. А ось бути вродливою та доглянутою у будь-якому віці – цілком. Чимало процедур сучасної косметології, які раніше здавалися чимось неможливим і недосяжним, уже ефективно допомагають відтерміновувати природний процес старіння. Головне – пам’ятати про міру і головний тренд сьогодення – максимальну природність. Про актуальні послуги омолодження, головні аргументи на користь ін’єкцій краси та чому домашня косметика нам не друг – розповідає лікар-дерматолог із 8-річним стажем, косметолог із 15-літнім досвідом роботи та засновниця власної студії естетичної медицини Антоніна Глазепа.

Які омолоджувальні послуги пропонує сучасна косметологія?

Сьогодні естетична медицина вже виходить за межі просто базової косметології, коли ми поклали маску на обличчя і все, що можемо зробити, це трохи зволожити шкіру. Ця сфера набагато глибша і треба дуже добре розуміти загальні моменти вікових змін, а не просто старіння. У нашому арсеналі багато процедур, які дають змогу зберігати шкіру молодою, пружною і здоровою: ін’єкційні, апаратні, доглядові. Також ми можемо підібрати професійну косметику. І за правильної роботи з іншими спеціалістами – досягати дуже класних результатів. Не зробити якусь молоду ляльку у 60, а гарну доглянуту на свій вік жінку. У тренді сьогодні не просто красивий, а натуральний вигляд.

Але як зберегти цей баланс – зупинити час і не спотворити себе?

У першу чергу, потрібно розуміти, чого саме бажає клієнт. Спочатку я запитую у жінок, що саме їм не подобається, коли вони вдома дивляться на себе в дзеркало? І вже потім розповідаю, як цей момент змінити, чи є взагалі у цьому сенс і якими методиками це краще робити. Адже не завжди косметологія може виправити якусь ваду, до прикладу, ту ж анатомічну асиметрію. До того ж, в кожного своє уявлення краси. Комусь подобаються надмірно гіпертрофовано великі губи, але це буде точно не мій клієнт, хтось хоче гігантські вилиці, інші надміру «переколюються» і порушують відтік лімфи в обличчі так, що воно виглядає неприрод- нім. Коли ми використовуємо різні методики на різних шарах – трішки філеру, трішки ботулотоксину там, де потрібно забрати спазм м’язів, працюємо суто над якістю шкіри різними препаратами та апаратами – тоді й отримуємо класний природний результат, без оцієї штучності.

А які взагалі особливості можна усунути за допомогою естетичної косметології?

Естетична косметологія сьогодні може творити дива на усьому тілі (зараз дуже набирає популярності та ж естетична гінекологія), але якщо ми говоримо суто про обличчя – то покращити колір шкіри, її зволоженість та щільність. На колір будуть впливати домашній догляд, редермалізація, пілінги та лазерні певні процедури. Інші види лазерів та ін’єкційні процедури – впливають на якість шкіри. На щільність – голчастий RF-ліфтинг. Трішки підкреслити вилиці та заповнити ті жирові пакети, які з віком атрофуються і змінюють форму, ми можемо заповнювати препаратами на основі гіалуронової кислоти, можемо коригувати якісь незначні асиметрії. Все залежить від запиту. Та найголовніше – це безпечні препарати: гарно очищені та добре стабілізовані. Для мене найважливіше, щоб не було віддалених наслідків і побічних ефектів внаслідок моїх процедур. І щоб був контрольований прогнозований результат.

Ін’єкції краси – чи варто одразу вдаватися до них?

Якщо ви хочете вколоти губи – це ваше бажання. Зрозуміло, що без філера ви проживете, але чому б і ні? Але перед тим, потрібно дуже добре розуміти – препарат, який вам вводитимуть, буде стояти у ваших тканинах 8-10-12 місяців. Він має повністю відповідати певним характеристикам, щоб через кілька місяців не виник набряк чи запальний процес. Якщо ви колете собі якісний препарат, то через максимум 1,5 року він розчиняється: 1 мілілітр повністю, і він ще нікого не зіпсував. Аналогічно з іншими частинами тіла: якщо ми трішки підкреслимо вилиці чи трішки видовжимо підборіддя – це не виглядатиме штучно. Шкіра – вона ж має багато функцій і одна з них є соціальна. Коли жінка більш впевнена в собі, вона зазвичай себе краще почуває в соціумі. Тому, якщо ви себе трохи прикрасите, нікому гірше від цього не буде.

Тобто головне знати міру?

Так. Не вводити велику кількість препарату і пам’ятати про якість. Навіть якщо ви пішли до молодого спеціаліста, не дуже досвідченого, і вам не сподобалося як поклали препарат, за умови, що він був хороший, його можна розчинити в одну процедуру.

Яка є альтернатива ін’єкційним методикам, чим можна профілактувати старіння шкіри?

Наше обличчя починає старіти всіма шарами поступово. У них відбуваються різні вікові зміни
й кістка теж з віком зсихається. Тобто потрібно розуміти, що ми можемо працювати на шкірі, до прикладу, ретинолом – це дуже хороший препарат, який доведено ефективно стимулює колаген, вирівнює зморшки, освітлює пігментацію і навіть при акне його добре використовувати, але це діє лише поверхнево. На кістку він не вплине ніяк. Якби
був якийсь чарівний крем, який міг би зупинити час, люди купували б його і ніхто голки б у себе не пхав. Але такого не існує в принципі. Тому найкращий результат дає пошарова робота. Є класні лазерні, апаратні методики, але жодна із них не замінює одна одну. Як і хірургія – хірург може забрати зайву шкіру, але її якість він не змінить.

А як щодо косметики взагалі – наскільки дієві креми з магазинних полиць?

Потрібно розуміти: що взагалі основне у виробників, які створюють косметику на широкий загал – її треба продати якомога більшій кількості людей. Цей крем має мати мінімальну алергізацію і, разом з тим, мінімальну кількість активних інгредієнтів. Адже саме вони часто дають різноманітні небажані реакції. Тому такі креми мають низьку собівартість, гарну текстуру і приємний запах, є навіть люксові бренди, вони непогано зволожують – але це їхній максимум. Там надзвичайно мало навіть того ж самого ретинолу. За нормальної концентрації він може дати ретиноїдний дерматит, і вже спеціаліст має пояснити, що це нормальна реакція організму. Просто у
вас індивідуальна чутливість може бути вища чи нижча і комусь цей засіб треба наносити тричі на тиждень, а іншим – двічі, а ще хтось без проблем може користуватися ним щодня. Саме тому такі креми не продають у звичайних магазинах. Ось у цьому й різниця між мас-маркетом і професійними лінійками. І спеціалісти навчаються для того, щоб розуміти який засіб, якої фірми для чого застосовується, як його призначати та правильно використовувати.

Що взагалі криється за терміном «якісна косметика»?

Це визначення дуже відносне і тут йдеться лише про технічні характеристики крему. Що від того моменту, коли його виготовили й до кінця терміну придатності він їх не втратить: не розшарується, не зіпсується, в ньому не виростуть якісь бактерії. Коли ми говоримо «якісна косметика» – це не тотожне тому, що вона дасть якийсь результат. А те, що в нас люди «калатають» вдома, кажучи, що це класний якісний домашній крем, це взагалі небезпечно. Адже він не проходить аналізів на мікробіологічну безпеку, в ньому можуть завестися будь-які бактерії чи грибок, а після його використання на шкірі може виникнути дерматит. Адже ніхто такий продукт не очищає від алергенів, або ж там не правильний консервант і він банально може зіпсуватися, перебуваючи на поличці у ванній. Тому це однозначно не найкращий варіант.

 Тож, щоб зберегти красивий вигляд, попри вікові зміни, нам треба просто знайти свого косметолога?

На нашу шкіру впливає дуже багато чинників і йдеться не лише про час. Є певні захворювання, гормональний фон, вітамінний дисбаланс, сезонні зміни і не правильний догляд. Тому косметолог, в першу чергу, повинен мати медичну освіту і добре розуміти всі процеси, які відбуваються в організмі людини. І головне – знайти саме свого фахівця, який підійде вам у всіх аспектах. А, загалом, косметолог сьогодні для жінки має бути як гінеколог і терапевт – у списку обов’язкових спеціалістів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...