Мед Атлант

Івано-Франківськ виділив 27,5 мільйонів гривень на програму здоров’я громади

У Івано-Франківській громаді виділили 27,5 мільйонів гривень для реалізації заходів програми «Здоровʼя мешканців громади» на 2024 рік.

Про це МІСТУ повідомив заступник міського голови Олександр Левицький.

Зокрема:

  • на забезпечення пільгових категорій населення та важкохворих пацієнтів виробами медичного призначення та засобами гігієни – 3000 мільйони гривень.
  • для медикаментів пацієнтам з муковісцидозом – 1 мільйон 200 тисяч.
  • для забезпечення спеціальними харчовими сумішами дітей з фенілкетонурією – 2 мільйони.
  • на препарати пацієнтам з гемофілією, гемолітичною анемією – 400 тисяч.
  • для медичного супроводу пацієнтів з вродженими імунодефіцитними станами та пацієнтів з трансплантованими органами – 500 тисяч.
  • на забезпечення медикаментами дорослих та дітей з хронічними психічними хворобами та епілепсією 1 мільйон 200 тисяч.
  • знеболення пацієнтів з онкологічними захворюваннями 1 мільйон.
  • підтримка пацієнтів з різними важкими хронічними, рідкісними, орфанними хворобами, ЮРА тощо – 2 мільйони.

Цих коштів, як правило, вистачає для того, щоб ми підтримували та допомагали пацієнтам у гострих, критичних станах. Тоді коли немає державних ліків, не надійшли ліки, не виконана державна програма і так далі. Це принципо і ми надалі будемо це робити, – зазначив Олександр Левицький.

На протезування кінцівок, суглобів, очних кришталиків, слухових апаратів, виробів медичного призначення для лікування переломів УБД, учасникам війни, АТО/ООС, інвалідам війни, членам родин загиблих, особам з інвалідністю – 3 мільйони.

На забезпечення пацієнтів з важкими хронічними серцево-судинними захворюваннями кардіовитратними матеріалами, ШВРС, судинними стентами, протезами, витратними матеріалами для ендоваскулярних втручань — 3 мільйони.

Задля забезпечення дороговартісної лабораторної та інструментальної діагностики військовим, учасникам війни, АТО/ООС, УБД, інвалідам війни, людям з інвалідністю 1 групи, членам родин загиблих, дітям-сиротам заклали мільйон 500 тисяч.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...