Мед Атлант

На війні загинув прикарпатець Михайло Дробницький

28 січня 2024 року у російсько-українській війні загинув воїн із села Григорів Рогатинської громади Михайло Дробницький. Боєць захищав країну на Донецькому напрямку.

Про загибель бійця повідомили на Facebook-сторінці Рогатинської міської ради, інформує Суспільне.

Михайло Дробницький народився у селі Григорів 21 липня 1967 року. Закінчив місцеву школу та училище у Ходорові. Спочатку працював столяром. Згодом влаштувався токарем у котельно-механічний цех на Ходорівський цукровий завод. Також працював в обласній психіатричній лікарні № 2 у селі Підмихайлівці. Тривалий час заробляв на життя в Чехії.

“Після повернення додому до останніх днів піклувався про своїх стареньких батьків. Повномасштабна війна докорінно змінила життя Михайла Дробницького. Три його племінники ще до 24 лютого захищали Україну, брали участь в АТО/ООС. Тож чоловік усвідомлював, що ворог не зупиниться. Почуття відповідальності спонукало й Михайла взяти до рук зброю та стати на захист близьких серцю людей”, — йдеться у дописі.

До лав ЗСУ Михайло Дробницький мобілізувався 3 травня 2022 року. Проходив службу навідником у 2 механізованому відділенні 3 механізованого взводу 7 механізованої роти. Майже два роки воїн давав відсіч російським солдатам на сході країни.

“За його плечима — оповитий війною Слов’янськ, Лиман, шлях важких боїв. 28 січня на Донеччині серце навідника зупинилося назавжди”, — пишуть на сторінці міськради.

Вдома у 56-річного військовослужбовця залишилися брат й дві сестри.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...