Мед Атлант

На Прикарпатті хірурги вперше провели військовому реконструкцію ушкодженого нерва

На Прикарпатті почали робити кабельну пластику нерва. Пораненому військовому провели реконструкцію ушкодженої частини малогомілкового нерва, використавши при цьому здоровий нерв.

Військовий Андрій з пораненням в ділянці коліна правої ноги тут на лікуванні з кінця листопада, повідомляє КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради,

«У пацієнта був розірваний загальний малогомілковий нерв і не вистачало 3 см, – розповідає хірург Микола Пилипів. – Цей нерв відповідає за підняття стопи, розгинання пальців і за відведення стопи вбік. Ми взяли інший нерв, менш потрібний в організмі – суральний, з гомілки. І з нього зробили графти, за допомогою яких відновили анатомію того нерва».

Кабельна пластика – одна з найскладніших операцій на периферичних нервах. Адже розсічення нерва може зшити нейрохірург, а коли шматка нерва немає, коли час минув – це вже реконструкція, складніша операція.

Якщо раніше хворих з такими травмами направляли до Києва, де реконструктивні операції, наприклад, роблять в Інституті нейрохірургії, то тепер є можливість проводити їх на місці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...