Мед Атлант

Оксамит: переваги тканини

Оксамит — тканина, що використовується для створення святкових моделей одягу. Саме цей матеріал надає сукні ошатності, а костюм з оксамиту виглядатиме розкішно. Оксамитові речі — це класика модного одягу. Такий образ буде завжди актуальним для будь-якої важливої події.

Зносостійка та приємна на дотик тканина оксамит має бархатисту поверхню, і добре драпірується. Широка колірна гама, розкішна гра відтінків від світла надає дорогоцінного вигляду речам з цього матеріалу.

Характеристики матеріалу

Основою оксамиту може бути бавовна або вовна. Також існує синтетична тканина, яка на вигляд нічим не гірша за натуральні. Перевагами велюрового матеріалу є наступні характеристики:

  • високі зносостійкі якості – тканина доволі міцна, її важко розірвати, тому речі не втрачають вигляд довгі роки;
  • матеріал дуже приємний на дотик, та не викликає алергій;
  • вишуканий вигляд оксамиту робить речі ошатними та розкішними;
  • тканина має широку сферу застосування (домашній одяг, декоративні елементи домашнього текстилю, костюми в стилі спорт-шик, ошатні наряди);
  • велюр не мнеться, і не потребує частого прання.

Зазвичай з велюру шиють портьєри, диванні подушки, накидки на стільці, декоративні скатертини. Це стає оригінальним оформленням для банкетних залів, готелів, ресторанів.

Види велюру

Вид матеріалу залежить від способу плетіння ниток в його основі. Це визначає зовнішній вигляд тканини та впливає на її характеристики. Розрізняють наступні типи:

  • трикотажний з натуральними чи синтетичними волокнами – має високу еластичність, добре тягнеться, зносостійкий;
  • драпірований з полотняним переплетенням – дорогий матеріал з розкішним виглядом;
  • муар має різноспрямований ворс, що створює незвичайний візуальний ефект;
  • жакард на полотняному плетінні з рельєфною фактурою.

Ці тканини доречні для створення коктейльних, вечірніх та повсякденних суконь. Оксамит підійде для пошиття костюмів, тунік та блузонів, вишуканих піжам і халатів. Тканину використовують як декор чи для створення аксесуарів.

Широкий вибір на сайті тканин інтернет-магазину Атлас не залишить байдужим нікого. Тут можна знайти однотонні велюрові матеріали, вишуканий оксамит насичених та пастельних кольорів, фактурний муар, жакард з квітковими малюнками. Створюйте оригінальний одяг, та будьте неповторними та яскравими.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...