Мед Атлант

Борчиня з Франківщини розповіла, як стала віцечемпіонкою Європи. ФОТО

Борчиня з Івано-Франківщини Аліна Філіпович виборола “срібло” на чемпіонаті Європи з вільної боротьби в Бухаресті.

У першій сутичці спортсменка боролась з білорускою, яка змагалась під нейтральним прапором, розповіла Аліна Філіпович 23 лютого на пресконференції в облдержадміністрації.

“Сутичка була дуже напружена, бо зі сторони суддів були незрозумілі речі, та і з моєї сторони були помилки. І з рахунком 7:6 я закінчила другий раунд і виграла. Це була принципова для мене сутичка, бо з такими спортсменами має бути тільки один результат – наша перемога”, – каже Аліна Філіпович.

У фіналі Аліна Філіпович змагалася у категорії (59 кг) з Альоною Колесник з Азербайджану, однак не змогла здолати суперницю.

“У фіналі мені не вистачило часу, але результатом задоволена, бо це мої перші змагання на такому рівні. Кожна медаль по-своєму має цінність”, – додає віцечемпіонка.

За словами тренера Аліни, представниця Азербайджану українка, але вже понад 10 років змагається під прапором Азербайджану. Крім того, у фіналі склалось враження, що судді “підсуджували” Азербайджану.

“Так заведено, що більшість суддів самі з Азербайджану, і вони один одного підтримують більше. Була ситуація, коли в другому етапі Аліна набрала 2 бали, але судді скасували цю оцінку, що вплинуло на кінцевий результат. На табло було 3:2 на користь Аліни, але судді спочатку дали суперниці 1 бал, зрівнявши рахунок, а потім ще 1 бал, незрозуміло як, а до кінця залишалось 26 секунд. За цей час важко щось зробити”, – каже тренер спортсменки Микола Пукіш.

Наразі Аліна Філіпович готується до чемпіонатів Європи та світу серед юніорів та молоді, а також чемпіонату світу по олімпійських категоріях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...