Мед Атлант

Розсипане зерно на польському кордоні: хто платитиме

Внаслідок протестів на українсько-польському кордоні висипалося від 160 до 180 тонн, яке розсипали польські протестувальники, тому компенсацію має виплатити той, хто спричинив збитки.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства України Тарас Висоцький в ефірі марафону “Єдині новини”.

За його словами, пошкодження приватної власності — це порушення законодавства. Українська сторона отримала підтвердження, що польські колеги відкрили відповідні кримінальні провадження щодо випадків, де польські протестувальники розсипали українське зерно.

“Компенсацію має виплатити той, хто спричинив збитки. Це можливо за результатами судового розгляду або добровільно. Ми сподіваємося на максимально стислі терміни розгляду, передачі в суд, що буде справедливість, і буде зафіксовано, що необхідна повна компенсація збитків тими, хто їх завдав”, — сказав Висоцький.

Раніше співробітник компанії, яка організовує транспорту безпеку, Павел Білевський розповів, що польські фермери відкрили вісім із сорока вагонів з українським зерном. Митні мотузки товщиною 8 мм були перерізані. Таким чином були відкриті подвійні бокові двері вагонів.

Білевський зазначив, що висипалося від 160 до 180 тонн. Близько 30 тонн залишилося на землі. Його зважують на митниці та закріплюють для подальшої утилізації або продажу на біогаз. Збір збіжжя вже завершили.

Також міністр інфраструктури України та розвитку громад Олександр Кубраков наголосив, що ті, хто завдав шкоди зерну, мають бути знайдені та покарані. Він додав, що українське зерно вже чотири рази розсипали на кордоні з Польщею.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...