Мед Атлант

Мінвідновлення: Ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков відреагував на заяви про нібито перемовини з урядом України про закриття кордону з Польщею. Каже, що такі переговори не ведуть.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

«Ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею. Для нас кордон, який стабільно працює, — це питання виживання у війні з російським агресором», — наголосив міністр.

Кубраков підкреслив, що уряд «з великою повагою» ставиться до Польщі й уже запропонував рішення, а також зробив «кроки назустріч» для зняття напруження на кордоні. Тепер уряд очікує на відповідні рішення з боку польських колег, щоб ситуація «не зайшла в глухий кут».

За словами міністра, рішення про закриття кордонів «не буде вигідне нікому, окрім нашого спільного ворога».

Окрім того, сьогодні ж, 28 лютого, Мінекономіки провело з Польщею перемовини щодо деблокади кордону. Під час них опція закриття кордону не згадувалась.

Що передувало?

Як писали польські ЗМІ, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Україна та Польща нібито ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для двосторонньої торгівлі товарами. За його словами, це буде «тимчасове і болюче для обох сторін рішення», адже Польща продає в Україну більше, ніж імпортує звідти.

Водночас Туск підкреслював, що сторони «повинні знайти довгострокове рішення».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...