Мед Атлант

У Франківську провели вечір пам’яті загиблого бійця Богдана Ігнатюка

“Хотів бути почутим”: У Франківську профком студентів провів вечір поезій присвячений пам’яті студента Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Богдана Ігнатюка, який загинув у російсько-українській війні.

За словами мами Богдана Любові Геник, син був непосидючим, завжди ставив багато різних питань, цікавився всім. Писати вірші почав, коли важко захворів.

«Його захоплювала французька філологія. Мріяв поїхати до Парижу. Але не вдалося. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Богдан, як і багато його ровесників, не міг всидіти вдома. Тому студент французької філології пішов в артилерію, де треба знати математику та точні розрахунки. Та став одним із небагатьох відмінників тієї підготовки, яку проходив. Як фахівець своєї справи, вивчив її досконало. На жаль, доля розпорядилася по-іншому.»

Як зазначають організатори вечора Валерія Мерц і Тетяна Сорока, Богдан Ігнатюк був надзвичайно позитивною людиною, який бачив світ по-іншому. Він багато писав віршів і пісень.

“Зараз ми тут розкладаємо старі фотографії, вірші та спогади про щасливі моменти людини, яка віддала своє життя заради країни, свободи, любові до рідних, заради нашого з вами спокою в серцях.  24 лютого 2022 року Богдан, як і ми всі прокинувся від звуків вибухів і зрозумів, що почалася «велика війна». Одразу ж вирішив “штурмувати” ТРО, але йому тоді відмовили, бо був студентом. У квітні 2023 року не витримав і почав “штурмувати” військкомати. За своє життя Богдан написав понад 100 віршів. Записував пісні. Та залишався просто людиною. Завжди говорив про те, що творчість – це важливо та хотів бути почутим”, – зазначає голова профбюро Факультету філології Тетяна Сорока.

На вечорі організатори зачитали найменшу частину його творчості – 11 поезій та показали відео, де він грає на гітарі власні композиції «Кривава Мері» та «Вийди на двір». На поетичному вечорі мали змогу представити свою творчість й інші учасники.

Знайома Богдана Наталія Новаковська пригадує його як дуже світлу та хорошу людину.

«Він завжди посміхався та був щирим. Приємно, що йому присвятили вечір і показали хоча б найменшу частинку того, що він писав, адже дійсно це талановита людина. Я не уявляю Богдана без гітари та його наполегливості до життя. Дякую організаторам за такий атмосферний вечір.»

Нагадаємо, що 9 лютого 2024 року в госпіталі помер студент четвертого курсу факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Богдан Ігнатюк. Захисник отримав важке поранення під Бахмутом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...