Мед Атлант

11 медалей: прикарпатці розповіли про успіхи на Чемпіонаті світу з легкої атлетики

Нещодавно у Франції відбувся Чемпіонат світу з легкої атлетики серед осіб з порушенням розумового і фізичного розвитку. Україна виборола перше місце серед 9 інших держав, а троє прикарпатців привезли додому 11 медалей.

Паралімпієць Павло Волуйкевич зазначив, що змагання відбулися з 20 по 25 лютого. Він здобув 4 медалі.

“Медаль за перше місце – це біг на 1500 метрів. На другий день біг 3000 тисячі метрів – це друге місце і було чотири естафети по 400 метрів – теж 2 місце. Відповідно, що інші – це третє місце. Моїми суперниками були португальці, французи – солідні команди. Рівень дуже сильний. Своїми результатами я дуже задоволений. Надалі ми готуємося до параолімпійських ігор влітку.”

Тренер Павла Олег Озарко зазначив, що робота спортсмена та тренера тісно взаємопов’язані.

“У нас Павло молодець, він сам психологічно та тактично налаштовується на боротьбу без тренера. Шанси  отримати Паралімпійську ліцензію зберігаються. Але треба показати високий результат хронометражу. Навіть на звичайному чемпіонаті України.”

Своїми враженнями поділився також і спортсмен з самбо Володимир Свідрак, який займається цим видом спорту вже 10 років. Перемогу, за його словами, було здобути важко, адже були сильні учасники.

“Кубок світу з боротьби самбо відбувався 17-19 лютого. Вдалося здобути “золото” у категорії  Юніори, до 71 кілограма. Складно було, але я здобув це перше місце. Це були перші змагання для мене такого рівня.”, – запевнив Володимир Свідрак.

Також Володимир додав, що рівняється на свого старшого брата, який теж займається цим видом спорту, бере з нього приклад і дуже хвилюється, коли той на змаганнях.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...