Мед Атлант

У Франківську відкрили виставку херсонця “Жахливі квіти війни”

Мистецькі твори з уламків зброї: у Франківську відкрили виставку херсонця Василя Чайковського “Жахливі квіти війни”.

Як зазначає директорка Краєзнавчого музею Галина Беднарчик, виставка морально та фізично важка. Адже всі експозиції зроблені з уламків зброї, які Василь збирав особисто сам.

“Насправді, це важко сприймається психологічно навіть у мирний час, а у час війни – ще важче. Автор нам представив тут своє життя, так би мовити. Оскільки він пережив окупацію, а зараз й надалі мешкає на Херсонщині.”

На виставці “Жахливі квіти війни”  представлено близько 50 робіт з уламків зброї та світлини з життя херсонців.

Сам автор Василь Чайковський розповідає про те, що розпочав займатися мистецтвом у лютому 2023 року, а виставки робити –  з травня.

“Початок моєї діяльності, мабуть, психологічно було дуже неприємним, часом і страшним. Я прожив 8 з половиною місяців в окупації і зараз вже рік і три місяці залишаюсь під обстрілами. Бо живу в Антонівці. Тому почав збирати уламки та робити такі витвори. Зразу прийшла і тема, і назва. Адже я всім завжди розповідав, що південь країни дуже квітучий, як стан моєї душі, на даний момент. От і почав робити такі “квіти.””

Автор робіт сам збирає уламки, ризикуючи своїм життям. За його словами, район, де він проживає надзвичайно небезпечний. Росіяни безперервно обстрілюють Антонівку і Херсон.

“Збираючи ці уламки, я неодноразово потрапляв під обстріли, і під міни, і касетні ракети та бомби,» – зазначив Василь Чайковський.

Автор вже показав свою виставку в Чорнобаївці, Чернівцях, Херсоні, Луцьку, а наразі вона впродовж місяця триватиме у Івано-Франківську.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...