Мед Атлант

Воїна з Ямниці посмертно відзначили орденом “Хрест Героя”. ФОТО

Загиблого воїна з Ямниці Ігоря Кушніренка посмертно відзначили орденом “Хрест Героя” та Подякою від 46 окремого стрілецького батальйону, у складі якого воював Захисник.

Нагороду разом із бойовим знаменом, шевроном, пам’ятним знаком і подякою 46 ОСБ родині полеглого бійця передали голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий та його заступник, повідомили на сайті громади.

«З вдячністю схиляємо голови перед подвигом воїна, який поліг у боротьбі за волю України та за свій народ! Пам’ятаємо і шануємо!» – зазначив сільський голова Роман Крутий.

Орден «Хрест Героя» – відзнака на вшанування пам’яті і подвигу усіх загиблих воїнів з 2014 року у війні. Нагорода за самопожертву, незламність духу й жагу до перемоги, особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, Ігор Васильович Кушніренко («Добряк») народився 21 червня 1978 р. у Ямниці. У 2014 р. був призваний до лав ЗСУ і від самого початку неоголошеної війни в зоні АТО (ООС).

З квітня 2022 р. воїн пройшов найгарячіші точки у Луганській, Миколаївській, Херсонській, Київській, Чернігівській та Донецькій областях. Будучи старшим лейтенантом, Ігор Кушніренко служив на передовій командиром кулеметного взводу стрілецької роти однієї з військових частин. У січні 2023 р. отримав важке поранення поблизу м. Соледар Донецької області, відтоді перебував на лікуванні. На жаль, 15 березня 2023 р. серце Героя зупинилося від отриманих важких травм.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...