Мед Атлант

У Калуші восьмеро пацієнтів отримали протези кінцівок

З вересня 2023 року вісім пацієнтів реабілітаційного відділення Калуської центральної районної лікарні забезпечили протезами кінцівок.

Медичний заклад Калуша уклав договори з протезними підприємствами. Тож фахівці приїжджають у калуську лікарню, де займаються протезуванням: виготовляють протези, налаштовують їх, причому виготовляють як механічні, так і біонічні протези, інформують Вікна.

Реабілітаційне відділення у лікарні відкрилося у 2022 році. Спочатку на 25 ліжок, а зараз тут є 35 ліжок. На таку кількість ліжок відділення повністю забезпечене матеріально-технічною базою, розповів т.в.о. генерального директора Калуської ЦРЛ Ярослав Мороз. За вимогами МОЗ, у такій лікарні має бути до 60 реабілітаційних ліжок.

У відділенні медичної реабілітації та фізичної терапії є п’ять залів фізичної терапії, зал ерготерапії, кабінет де видають палиці, милиці, крісла колісні тощо, є кабінет терапії мови й мовлення, кабінет психологічної допомоги. У штаті є два терапевти мови й мовлення, психолог, психіатр і лікар психотерапевт, фізичні терапевти, ерготерапевт, асистенти, медичні сестри з реабілітації та лікарі з фізичної та реабілітаційної медицини.

Також відділення співпрацює з соціальними працівниками, які займаються адаптацією хворих і документацією. У відділенні зараз працюють 40 людей, а потрібно приблизно 80. Тож лікарня шукає фахівців, яких не вистачає.

Найближчим часом Калуська ЦРЛ отримає нове реабілітаційне обладнання – роботизований комплекс для відновлення навичок ходьби Gait Trainer GT II, 2022 року випуску. Цей реабілітаційний тренажер за рішенням Івано-Франківської обласної ради Калуській громаді передала обласна клінічна лікарня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...