Мед Атлант

Уряд планує запровадити військовий збір для ФОП, юросіб та платників єдиного податку – Гетманцев

Уряд готує законопроєкт, який дозволить забезпечити додаткові надходження до бюджету, — Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Міністерство фінансів України працює над збільшенням доходів Державного бюджету на 44 мільярди гривень. У березні очікується законопроєкт, що передбачає запровадження військового збору для ФОП, юридичних осіб, платників єдиного податку, а також для певних видів операцій. Є потреба у фінансуванні армії та закупівлі зброї.

“У березні ми очікуємо цей законопроєкт. Безперечно ми не бачимо з вами, і я особисто не бачу потенціалу для економіки і істотного збільшення податків. Це погано, але  з іншого боку тут питання – а якою буде потреба армії для фінансування, бо в нас іде мобілізація. У нас будуть зміни до мобілізації. Тому є необхідність в закупівлі зброї. І на фоні цього є потреба в додатковості джерел фінансування понад цих 44 мільярди. Ми очікуємо від уряду додаткових пропозицій щодо джерел фінансування. Можливо, це будуть податкові платежі, а можливо, й ні. Але є те, коли питання буде – обрати між життям і майном, то безперечно ми будемо обирати життя.”, зазначив Данило Гетманцев.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...