Мед Атлант

Міні-ЕКЗ: що вам потрібно знати про процедуру

Світ цікавиться репродуктологією та заплідненням поза організмом жінки з 1950 року. Знакова подія, яка завершилася народженням дитини, відбулась у Великобританії у 1978 році. З того часу методика ЕКЗ постійно вивчається та вдосконалюється.

Протоколи ЕКЗ завжди мали на організм жінки значне гормональне навантаження. Тому у 2006 році на міжнародному конгресі, присвяченому ЕКЗ, було прийнято рішення звести до мінімуму гормональну стимуляцію яєчників жінки, якщо в цьому нема потреби.

Що таке міні-ЕКЗ та які переваги й недоліки цієї процедури розповідає МІСТУ лікар акушер-гінеколог, репродуктолог Леся Багайлюк.

“Метод міні-ЕКЗ передбачає забір яйцеклітин у межах природного циклу жінки, або при мінімальній гормональній стимуляції. Безперечною та основною перевагою міні-ЕКЗ над стандартними протоколами є зменшення медикаментозної агресії на організм жінки, зменшення побічних ефектів, краща переносимість протоколу, комфортніше самопочуття, виключення ризику синдрому гіперстимуляції яєчників, збільшення відсотка імплантації ембріона та подальшого виношування вагітності”. 

У разі невдалої спроби протокол можна повторити уже в наступному циклі, період відновлення організму проходить швидко.

“Найбільшим недоліком міні-ЕКЗ є мала кількість яйцеклітин і, відповідно, невеликий вибір матеріалу для ембріолога. Як правило  доводиться проводити запліднення яйцеклітин методом ICSI – інтрацитоплазматичної ін‘єкції сперматозоїда. Часто є недостатня кількість ембріонів для кріоконсервації, тому у випадку невдалої спроби увесь протокол треба проходити заново”, – зазначає Леся Багайлюк.

Кому підходить міні-ЕКЗ визначає лікар репродуктолог. Це пацієнти з низьким оваріальним резервом, особливо ті, які у попередніх протоколах дали менш як 5 яйцеклітин. Пацієнти з високим оваріальним резервом, резистентними яєчниками, склерополікістозом яєчників, високим ризиком синдрому гіперстимуляції. Пацієнти, що мають протипокази до стимуляції гонадотропінами.

“Ми досконало володіємо усіма методами контрольованої оваріальної стимуляції у рамках протоколу ЕКЗ, та надаємо високого рівня послуги в репродуктології. Відсоток вагітностей та пологів у наших пацієнтів синхронний з показниками у всьому світі. Маємо за честь активно та успішно збільшувати приріст населення у нашій країні”, – додає репродуктолог Леся Багайлюк.

Медикаментозне лікування, хірургічне, допоміжні репродуктивні методики, психологічна підтримка – все це вам можуть надати в “Прикарпатському центрі репродукції людини”. Тут за державний кошт лікують жіноче та чоловіче безпліддя.

Протягом 2023 року в заклад звернулося майже 3 тис. осіб. Медики провели близько 400 процедур допоміжних репродуктивних технологій. 226 жінок таки отримали бажану вагітність.

Варто додати, що в «Прикарпатському центрі репродукції людини» здійснюють лікування по пакету програми медичних гарантій. У центрі вам нададуть якісну допомогу на кожному етапі. З кожним пацієнтом тут працюють індивідуально, з урахуванням його потреб та можливостей.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном +380 68 525 2828.

м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола 51г

Реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...