Мед Атлант

ЛЮБИТИ СВОЮ СПРАВУ ТА БУТИ ЧЕСНИМ З КЛІЄНТАМИ

 

Це головне правило успіху франківської підприємиці та співвласниці компанії «ЄВРОПРОФТЕХ» Галини ПАЧОСИ. Вона зуміла не просто розвинути свою невелику справу, а масштабувати її до лідера ринку, що пропонує обладнання для ресторанів, барів та кафе.  А все починалось із відпочинкового комплексу в одному з курортних міст Прикарпаття — налагодження всіх процесів роботи на його кухні було першим серйозним проєктом Галини. А далі — ще декілька, не менш успішних, вже у Франківську. Саме тоді й зрозуміла: це те, чим хотіла б займатися професійно. І вже 15 років є надійним партнером для будь-яких гастрономічних закладів. 

— Як сьогодні змінились акценти у ресторанному бізнесі? Чого потребують клієнти?

— Спочатку неабияким викликом для ресторанного бізнесу стала пандемія ковіду, а в час повномасштабної війни стало ще важче: черговий удар ворога — і все завмирає. Попит теж змінився — якщо ще кілька років тому відкривали здебільшого великі ресторани, то нині перейшли на заклади швидкого харчування. Куди не глянь — фаст-фуди, піцерії, суші та лаваші. Велике значення має сьогодні й доставка. Відповідно свої пропозиції адаптуємо і ми. 

— Попри всі виклики компанія «ЄВРОПРОФТЕХ» не зупинилася, а продовжує розвиватися. Завдяки чому вдалося досягти таких результатів?  

— Ми постійно перебудовуємося, намагаємося бути гнучкими, завжди знаходимо мотивацію рухатися далі  і не зраджуємо принципам якості. Пропонуємо своїм клієнтам усе, що потрібно для належного функціонування закладу, — від кухонного посуду, інвентарю чи професійного одягу до різноманітного великогабаритного устаткування, як-от пароконвектомати, печі, холодильне чи морозильне обладнання. Співпрацюємо як з дилерською мережею, так і з кінцевими клієнтами. І надаємо повний спектр послуг у цій галузі — від індивідуального консультування до сервісного обслуговування. Також займаємося плануванням кухонь у закладах громадського харчування, консультуємо щодо технологічних процесів, робимо схеми розташування обладнання та допомагаємо у його підборі. 

— То які ж складові успішної справи? 

— Чітке розуміння того, що ти хочеш бачити в кінцевому результаті. У нас широкий асортимент німецького обладнання. Наразі ми — єдині офіційні представники на українському ринку відомої торгової марки «GGM Gastro International». Ця компанія здобула славу в усьому світі як потужний імпортер та експортер високоякісного обладнання для індустрії громадського харчування. Воно відрізняється міцністю і безпекою в експлуатації, адже вся продукція орієнтована на європейський ринок. Ми відчуваємо від наших партнерів потужну і всебічну підтримку. А ще треба добре розуміти всі нюанси  своєї справи, любити її і, в першу чергу, бути чесними зі своїми клієнтами. 

— Що саме маєте на увазі, коли йдеться про чесність?

— У мене ніколи не стоїть за ціль продати людині зайве чи не потрібне їй обладнання просто тому, що я ним займаюся. Навпаки — намагаюся поставити саме те, що необхідне в роботі та допоможе її правильно організувати й спростити. Мабуть, саме тому з усіма своїми клієнтами ми спілкуємося й надалі, вони повертаються до нас, коли відкривають вже наступні свої заклади. Звісно, люди й замовники є різні, але коли ти добре орієнтуєшся у своїй справі, розповідаєш про те, як саме виглядатиме повний процес, моделюєш, як це працюватиме наяву, візуалізуєш усе, — вони розуміють, що ти точно знаєш, що радиш. 

 

— Чому професійне обладнання настільки важливе? 

— Професійне обладнання є необхідним для оптимального функціонування кухні в будь-якому ресторані чи готелі. Воно допомагає забезпечити ефективність, якість, безпеку та безперебійну роботу. Тим заклад харчування і відрізняється від домашньої кухні, де ви готуєте раз на кілька годин. Тут все має бути постійно в русі, весь час працювати й мова йде про зовсім інші об’єми. Звісно, всі хочуть чогось якісного, але не дорогого. А так не буває. Весь світ сьогодні акцентує на тому, щоб здешевити продукцію, але завжди треба робити вибір: ти готовий заплатити й хочеш, щоб обладнання служило довго, або ж придбати щось дешеве і через місяць-два вже його ремонтувати.  

— Обладнання відомих виробників — це просто гроші за бренд або ім’я чи інвестиція в успішну роботу?

— Обладнання відомих виробників — значний внесок в успіх свого бізнесу. Основна перевага — це його якість та гарантія того, що воно буде слугувати роками. До того ж,  в офіційних представників є гарантійне і, не менш важливе, післягарантійне обслуговування. Тобто всі проблеми ми стараємося вирішити оптимально і швидко. 

Які сучасні рішення допомагають покращувати продуктивність кухні?

-— Сучасні технології пропонують багато інноваційних рішень. Але наразі, зважаючи на умови, у яких ми всі живемо, на перше місце виходить доброякісне і найменш енергозатратне обладнання. Більшість закладів харчування переходить з простих електричних плит на індукційні. Якщо не було пароконвектомату, то стараються його придбати. Адже це не лише модно, але й спрощує роботу персоналу та допомагає збільшити об’єми виробництва. Це час, а час — це ресурс. І сьогодні все зводиться до того, щоб швидко і якісно віддати готовий продукт. 

— А з чого починався Ваш шлях у бізнесі? Чому обрали саме такий профіль?

— Його ніхто не обирав, він сам обрав мене (сміється). Перший мій фах — майстер-перукар. Але вже у свідомому віці, після повернення з-за кордону, де кілька років працювала адміністратором в готельно-ресторанному комплексі одного з курортних міст Німеччини, я зрозуміла, що треба починати свій бізнес тут. До того часу вже встигла побачити всі процеси роботи ресторанів. І коли постало питання, чим займатися, я чітко знала відповідь. І так само чітко розумію й сьогодні, що це моя справа. Мені це подобається. Я досі малюю проєкти, консультую людей, як правильно розставити обладнання, яким воно має бути, які цехи, які процеси потрібні в конкретному випадку і будуть тут кращими.  

— У Вас є особисті секрети організації себе та інших? 

— Секрети є завжди, на те вони й секрети. Головна порада — це йти чітко до своєї мети. А ще у мене колосальна підтримка, адже «ЄВРОПРОФТЕХ» — це сімейний бізнес. Починав його мій чоловік, а сьогодні разом із нами працює і наш син. Наразі він провідний менеджер компанії, тож у майбутньому перейме управління нею. 

— Які цілі попереду? 

— Розвиватися завжди є куди, попереду — багато планів. У першу чергу — це розширення штату, торгових і складських площ. А загалом — йдемо в ногу з часом: постійно відвідуємо професійні виставки, щоб здобувати нові знання та розуміти, які нові «фішки» з’являються на ринку. 

 

реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...