Мед Атлант

Перша конференція аграрних компаній в Івано-Франківську

«Ґудвеллі Україна» та «Західний Хаб МХП» зібрали в Івано-Франківську представників дев’яти провідних сільськогосподарських підприємств західного регіону України. Конференцію «Аграрний бізнес: сьогодення та майбутні перспективи. ЗАХІД-АГРО 2024» відвідали близько 40 фахівців, серед яких були керівники, юристи, землевпорядники, агрономи. Крім компаній-організаторів, у заході взяли участь такі потужні підприємства, як «Західний Буг», «Енселко Агро», «Аграрні системні технології», «Астарта», «Контінентал Фармерз Груп», «Штерн Агро» та «Агроюніт Захід».

Аграрна конференція «ЗАХІД-АГРО 2024» запропонувала широкий спектр тем для обговорення. Міжнародні експерти Goodvalley поділилися своїми знаннями та досвідом у галузі вирощування сільськогосподарських культур, збільшення врожайності та збагачення ґрунту поживними речовинами шляхом використання органічних добрив. З початком агресії рф на території України ціни на мінеральні добрива значно зросли, подекуди не було можливості закупити потрібні товари, що спонукало до пошуку альтернативних способів поліпшення якості ґрунту. Наявний досвід фахівців вказує, що перегляд підходів до удобрювання в «Ґудвеллі Україна» збільшив урожайність зернових культур в середньому на 20% за останні три роки.

Одними з ключових тем конференції були земельні відносини та розвиток аграрної сфери в умовах відкриття ринку землі. Учасники обговорили важливість розумного підходу до формування земельної політики й управління ризиками, поділилися власним досвідом та успішними кейсами співпраці з орендодавцями. 

Не менш важливим питанням була участь аграрних компаній у розвитку та відновленні нашої держави, про що учасники розповіли під час презентації своєї діяльності та досягнень не лише у сільському господарстві, а й в підтримці розвитку місцевих громад. Коли Україна відвойовує свою свободу, важливо створювати міцний тил та надавати всю посильну допомогу нашим захисникам,  закцентували на конференції.

Присутні мали змогу порівняти підходи в різних компаніях до вирішення кризових ситуацій, дізнатися про досвід інших у налагодженні та автоматизації таких процесів, як орендна плата, оформлення договорів з пайовиками, оптимізація документообігу тощо. Під час обговорень в окремих секціях була можливість обговорити проблеми та ризики, пов’язані з воєнним станом і нестабільною ситуацією на ринку землі. Учасники презентували свої успішні кейси, ділилися практичними порадами та висловлювали свої погляди щодо тенденцій та перспектив розвитку аграрної галузі.

«ЗАХІД-АГРО 2024» — це не лише форум для обговорення актуальних питань у галузі сільського господарства, а й перспективна платформа для побудови партнерських відносин, налагодження комунікації та взаємодії між ключовими гравцями ринку. Атмосфера конференції сприяла активному спілкуванню та обміну досвідом, що допомагає підтримувати розвиток сільського господарства в нашому регіоні та в усій країні.

Це подія, яка об’єднала професіоналів галузі та наголосила на тому, що аграрна сфера є рушійною силою розвитку України в умовах воєнного стану. А тому важливо і потрібно невтомно працювати, тримати тил та допомагати ЗСУ.

 

реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...