Мед Атлант

Франція готує для України сотні одиниць бронетехніки і ракети Aster

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, до якого ввійдуть сотні одиниць «старої, але справної» бронетехніки й ракети Aster.

Про це він розповів в інтерв’ю La Tribune, передає Le Monde.

На думку французького міністра, щоб утримати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні, наприклад, французькі бронетранспортери VAB, які мають «ключове значення для мобільності військ».

«Це старе обладнання, яке все ще працює, зможе принести пряму користь Україні у значних кількостях. Ми можемо говорити про сотні одиниць такої техніки на 2024 рік і початок 2025 року», — додав він.

За словами Лекорню, Париж також «розблокує» нову партію ракет Aster 30 для комплексу протиповітряного захисту SAMP/T (або MAMBA), який є альтернативою американського Patriot.

«Ми також розробляємо боєприпаси з дистанційним керуванням у дуже стислі терміни, щоб доставити їх українцям цього літа», — наголосив міністр.

Він не виключає, що вимагатиме від виробників віддавати перевагу військовим потребам над цивільними, щоб прискорити виробництво. Париж просить французьку оборонну промисловість виробляти все більше і більше, щоб задовольнити потреби своєї армії та забезпечити її довгострокову підтримку Україні, пише Le Monde.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...