Мед Атлант

Ручний інструмент для дому: що вибрати

Без набору ручних інструментів, навіть невеликого, у господарстві не обійтися. Поміняти розетку чи душовий шланг, повісити поличку, підтягнути ніжки стола, усунути дрібні неполадки в авто – таку роботу простіше та дешевше виконувати самому. До того ж особливі навички для цього не потрібні. Головне — мати під рукою необхідні інструменти. Але як їх вибрати? І що варто придбати насамперед? Ось декілька порад, які допоможуть тобі розібратися.

Мінімальний набір, який повинен бути в будинку

Вибираючи ручні інструменти, враховуй свої потреби. Якими б корисними та «дуже потрібними» не виглядали ці пристосування, не намагайся купувати все підряд. Асортимент ручних інструментів неймовірно широкий. І кожен із предметів призначений для виконання певних робіт. Якщо ти не професійний столяр і не плануєш у найближчому майбутньому самостійно створювати меблі або декоративні фігури з дерева, фальцгебель, шпунтубель або зензубель тобі точно не знадобляться. Краще підбери те, що стане в пригоді для виконання дрібних ремонтних робіт.

У базовий комплект для дому входять:

  • викрутки різних розмірів, з прямим та хрестоподібним шліцом. Це одні з найпотрібніших ручних інструментів. Уявити практично будь-який робочий процес без них дуже складно;
  • молоток. З його допомогою можна забити та витягти цвях, розплющити заклепку, зрихтувати лист металу, видалити засохлий розчин, збити стару керамічну плитку;
  • плоскогубці, пасатижі, кусачки. Не плутай ці предмети та їхнє призначення. Назва плоскогубців говорить сама за себе. Інструмент має плоску внутрішню поверхню, яка дає змогу захопити будь-яку деталь, зігнути дріт, закрутити та відкрутити болт. Пасатижі – більш універсальний предмет. На відміну від плоскогубців вони мають циліндричні виїмки з насічками, завдяки яким їх можна використовувати для затискання та захоплення труб і деталей різної форми. Кусачки або бокорізи знадобляться лише для перекушування дроту;
  • ключі — розвідні або набір ріжкових, накидні або комбіновані, торцеві, шестигранники. В ідеалі потрібно мати декілька різновидів, адже кожен із них призначений для своїх завдань.

Для дрібного ремонту цього цілком вистачить. Але тобі нічого не заважає доповнити цей список. У тебе у квартирі «вічний ремонт», ти живеш у великому котеджі або маєш дачну ділянку, де завжди багато роботи? Потрібними та корисними в господарстві можуть виявитися ножівка по дереву та металу, степлер, склоріз, рулетка, шпатель. Купити ручний інструментв Аврорі не складе ніяких труднощів.

Готовий набір інструментів: чи варто купувати

Зібрати домашню «майстерню» можна з окремих інструментів, придбавши саме те, що тобі потрібно. Але непоганим варіантом буде й готовий набір. Така покупка щонайменше зручніша: всі інструменти можна купити одразу. Нерідко це ще й значно вигідніше: «гуртом» — дешевше. Крім того, такі набори зазвичай постачаються у валізках або ящиках. Вони дуже зручні для зберігання та перенесення. Якщо для тебе важливий порядок навіть у дрібницях, такий варіант тобі точно сподобається.

Зверни увагу: набори бувають різні – для електрика, сантехніка, автомобіліста. Якщо ти не належиш до жодної з цих категорій, купи універсальний комплект – точно не прогадаєш. Кількість інструментів у ньому може бути різною. Але не поспішай купувати набір із максимально великою комплектацією. Подумай, чи все з того, що лежить у валізці, тобі знадобиться. Може, краще вибрати менший? Не біда, якщо в наборі не виявиться всього необхідного, пару інструментів можна докупити окремо. У будь-якому разі тобі не доведеться переплачувати за непотрібне оснащення.

Підходь до вибору інструменту ретельно. Спонтанні покупки рідко бувають вдалими. Уважно вивчи каталог, порівняй варіанти. Зробити замовлення можна онлайн, а забрати товар — у найближчому магазині. Для зайнятої людини це чудова можливість не витрачати час даремно. Скористайся нею!

Реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...