Мед Атлант

На Франківщині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого морпіха Петра Федорчука

12 квітня у селі Зелене на Франківщині відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику, молодшому сержанту, командиру відділення артилерійської розвідки 36 ОБМП Петру Федорчуку.

Воїну було 26 років, повідомили на сторінці Зеленської сільської ради.

Петро Федорчук проходив службу у в/ч А2802 в Миколаєві, а саме в 36 бригаді морської піхоти імені контрадмірала Білинського, за час проходження служби постійно брав участь в бойових діях на Сході України.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України він проходив службу в складі ООС у Маріуполі. Загинув воїн 12 квітня 2022 року під час бойового зіткнення з противником.

У 2017 році президентом України був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни», у 2020 році відзнакою Командувача об’єднаних сил «Козацький Хрест», 29 березня 2022 року був нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня», медаллю обласної ради “Лицар бойового чину”(посмертно), обласною відзнакою – медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно).

Скорботний захід пам’яті Героя Петра розпочали із Державного гімну України та вшанування пам’яті хвилиною мовчання. На заході звучав авторський вірш, який присвячений пам’яті Петра.

Віддати честь та славу Захиснику України прийшли батьки, рідні та друзі, побратими, представники районної та місцевої влади, прикордонники ВПС «Шибени», духовенство, вчителі та учні рідної школи Петра, жителі громади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...