Мед Атлант

Діти мають рости в сім’ях: Франківщина розвиває послугу патронату

Івано-Франківщина розвиватиме послугу сімейного патронату: регіон долучиться до загальнонаціонального проєкту допомоги дітям.

Сімейний патронат — це оплачувана комплексна послуга, завдяки якій діти перебувають вдома у професійних вихователів. Таке влаштування тимчасове — поки біологічні батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. Таким чином хлопчик чи дівчинка залишається у своїй громаді, може ходити до своєї школи чи садка, зберігає контакти з родичами.

На сьогодні в Івано-Франківській області працюють 14 патронатних сімей. Тоді як сотні дітей у складних життєвих обставинах потребують влаштування не до інституційних закладів, а у безпечне сімейне середовище. Де вони можуть отримати належний догляд та реабілітацію.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» має популяризувати цю соціальну послугу та збільшити чисельність патронатних сімей.

У проєкті візьмуть участь 10 громад Івано-Франківської області: Калуська, Надвірнянська, Бурштинська, Богородчанська, Ямницька, Яремчанська, Болехівська, Верховинська, Коломийська та Рогатинська.

Загалом конкурсний відбір пройшли 184 громади з 21 області України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...