Мед Атлант

Керівника та службовців лісгоспу звинувачують у незаконній рубці лісу в нацпарку «Гуцульщина»

Завдали збитків державі на 2 мільйони гривень. За порубки лісу в нацпарку «Гуцульщина» повідомлено про підозру учасникам організованої злочинної групи  із керівника та службовців лісгоспу.

Про це повідомила Івано-Франківська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактами зловживання службовим становищем та незаконної порубки лісу.
За даними слідства, підозрювані – виконувач обов’язків директора лісгоспу, лісничий та два інженери незаконно видавали лісорубні квитки для проведення рубок у Національному природному парку «Гуцульщина».
Упродовж 2022 року на території природно-заповідного фонду під приводом вибіркових санітарних рубок було зрубано понад 600 дерев. Такими діями державі завдано збитків на понад 1,9 млн грн.
Наразі двом підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою, одному – домашній арешт, щодо четвертого – клопотання про обрання запобіжного заходу на розгляді в суді. Також вирішується питання про накладення арешту на їх майно для відшкодування заподіяної шкоди.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...