Мед Атлант

102 бригада з Івано-Франківщини “Бойові ворони” запустила підписку на виробництво FPV-дронів і РЕБ

102 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ запустила проєкт “Бойові ворони 102-ї”. В його межах військовослужбовці пропонують людям робити щомісячний донат 200, 500 або 1000 гривень, підписавшись на цій платформі. Гроші зберігатимуть на рахунку фонду “Повернись живим” і спрямовуватимуть на виробництво FPV-дронів та засобів РЕБ для бригади.

Про це 16 квітня під час презентації проєкту в Івано-Франківську розповів його ініціатор, військовослужбовець Ростислав Гудзинський, повідомляє Суспільне.

У квітні планують зібрати півтора мільйона гривень. Ці гроші потрібні, щоб масштабувати виробництво безпілотників і засобів РЕБ.

“Ми організували партнерське виробництво дронів та РЕБів. Військовослужбовці 102 бригади контролюють кожен етап. Є не одне виробництво, яке це робить. Ми на кожному етапі контролюємо якість, даємо технічні характеристики, які мають мати РЕБи та дрони. І таким чином ми відстежуємо кожен процес — від замовлення до передачі туди, на лінію зіткнення”, — говорить Ростислав Гудзинський.

Заступник начальника штабу 102 бригади Микола Гуцуляк каже, що одноразові пожертви — це добре, але важлива постійна підтримка військових.

“Для того, щоб ми мали засоби радіоелектронної боротьби чи FPV-дрони, треба залучати додаткові ресурси, якими й будуть, сподіваюся, ті, хто відгукнеться на цей проєкт “Бойові ворони”. Оформлять підписку для того, щоб ми виготовляли й доставляли додаткові ресурси для наших бойових підрозділів”, — говорить Микола Гуцуляк.

Щоб оформити щомісячну підписку на проєкт “Бойові ворони 102-ї”, потрібно зайти на сайт 102.if.ua та натиснути кнопку “Підтримай наших” або сканувати QR-код у комунальному транспорті, плакатах в місті чи на листівках. У спеціальній формі можна обрати суму щомісячного донату.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...