Мед Атлант

Калуські волонтери разом з благодійниками з Естонії передали для ЗСУ 11 автівок. ФОТО

Волонтери села Боднарів, що на Калущині, разом з благодійниками з Естонії передали для ЗСУ 11 автівок. 

Про це повідомляє Калуська міська рада.

Наприкінці березня автівки з Таллінна були доставлені в Україну. Два тижні проходили техогляд. І сьогодні їх передали військовим на різні напрями – південь та схід, де тривають активні бойові дії.

Цього разу особисто приїхав голова БФ «Ukrainian Cultural Center» Богдан Лютюк разом із волонтером із Лондона Джеймсом Сладеном, колишнім військовим. Як зазначив п. Богдан, разом розповідатимуть світові, що відбувається в Україні. Останній раз Богдан тут був у листопаді. Відвідав території України, які наближені до бойових дій.

«Це дуже важливо, щоб люди знали та допомагали. Машини знайти не так тяжко. Але треба назбирати грошей. Насправді люди, які проживають в Естонії, завжди підтримували Україну. Ще від початку Майдану. Ми реалізовували різні культурні заходи, проекти. Всі знають, що ми робимо і є довіра до нашого центру, до нашої родини (родина Лютюків із Львівщини. Богдан народився в Таллінні). Це спільні зусилля естонців, українців, які там працюють, та всіх, хто там живе. В Естонії всі єднаються і підтримують Україну. А також мешканці Боднарова, зокрема й Василь Різничук, які дають свої кошти та допомагають. Центр має партнерів ще й в Одесі, Івано-Франківську, Києві та інших містах України. Але тут найбільша співпраця», – розповів п. Богдан.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...